Spotify Premium leden krijgen nieuwe albums twee weken eerder

De afgelopen maand doken enkele berichten op over de toekomst van de samenwerking tussen Spotify en Universal Music Group (UMG). De twee bedrijven zouden in onderhandeling zijn over een nieuwe licentie overeenkomst. Hierbij zou Spotify een lager bedrag aan royalty’s betalen. Ook zou bepaalde content maximaal twee weken eerder beschikbaar worden voor Spotify Premium leden. Deze berichten blijken inderdaad te kloppen.

Spotify PremiumNieuwe albums zijn tot twee weken eerder beschikbaar voor Spotify Premium leden

Spotify CEO Daniel EK liet gisteren in een officiële verklaring weten dat Spotify inderdaad een nieuwe overeenkomst heeft getekend met UMG. Onder de nieuwe licentie overeenkomst kunnen artiesten, welke onder het UMG label vallen, ervoor kiezen nieuwe albums maximaal twee weken alleen voor Premium leden beschikbaar te maken. De singles zullen nog steeds meteen voor iedereen beschikbaar zijn. Vanaf vandaag kan gebruik worden gemaakt van de optie en hebben Premium leden een extra voordeel. Ek geeft ook aan dat niet elk album hetzelfde is en dat per artiest gekeken zal worden hoe het album uitgebracht zal worden. Spotify heeft samen met UMG er hard aan gewerkt een nieuw en flexibel beleid te ontwikkelen.

Nieuwe licentie om artiesten en labels te sussen

Op het moment telt Spotify rond de 100 miljoen leden, waarvan de helft een Premium account heeft. Dit hoge aantal aan niet betalende luisteraars viel niet in goede aarde bij artiesten en labels. Met deze nieuwe overeenkomst zouden de verstandhoudingen wat meer rechtgetrokken moeten worden. Ook zou Spotify spelen met het idee een beursgenoteerd bedrijf te worden. De licentie overeenkomst zou er ook voor moeten zorgen dat investeerders het interessanter vinden met het bedrijf in zee te gaan.

Bron: Spotify
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters