Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone

Spotify is druk bezig met het gefaseerd testen van een compleet redesign. Dan hebben we het over de mobiele app voor Android en iOS. Middels deze screenshots krijg je alvast een voorproefje. Wat vind jij er van?

Spotify test redesign voor mobiele app

Spotify staat vol met muziek. Juist de beschikbaarheid en selecties, oftewel playlists, maken de dienst het geld waard. Zelfs fervente (illegale) downloaders worden door dat gemak verleid. Het gevaar tot een overflow aan informatie is echter groot. De interface van Spotify staat propvol, iets waar het Zweedse bedrijf al een tijdje iets aan probeert te doen.

Binnenkort kunnen we daar als gebruikers de vruchten van gaan plukken. Steeds meer Spotify-abonnees krijgen namelijk tijdelijk een redesign voorgeschoteld. De muziekdienst is dus duidelijk druk bezig met het testen van een nieuw design. Tot nu toe gebeurt dat vooral op Android, maar verschillende elementen vind je al in elke app terug.

Spotify redesign app Android iOS Spotify redesign app Android iOS Spotify redesign app Android iOS

Minder tabjes, meer rust

In het oude design heb je vijf tabjes onderaan je scherm. Met het redesign wordt dat aantal teruggebracht tot drie. Je hebt nu enkel de keuze tussen Playlists, Home en Search. Browse en Radio kom je niet meer direct tegen. Maak je echter geen zorgen, de opties zijn gewoon beter geïntegreerd in de drie andere tabjes. Search beslaat nu het oude Search en Browse.

Spotify redesign app Android iOS Spotify redesign app Android iOS

De zoekfunctie is nu meer in lijn met de desktop-client. Het ziet er allemaal vooral een stuk rustiger uit, zonder dat je aan opties inboet. Bovendien is het Now Playing-scherm ook een stuk strakker, waarbij de focus meer op de album art ligt. Je kent dat gedeelte al van verschillende huidige playlists.

Het is op het moment van schrijven onduidelijk wanneer je deze update kunt verwachten. Waarschijnlijk wordt het eindresultaat begin volgend jaar gefaseerd uitgerold. Check in afwachting alvast deze onmisbare Spotify tips die je waarschijnlijk nog niet kende.

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters