'Spotify werkt aan een api voor externe ontwikkelaars'

Muziekdienst Spotify is bezig om een api te ontwikkelen die beschikbaar wordt gesteld aan ontwikkelaars buiten het bedrijf. Met de api kunnen developers applicaties bouwen op basis van de diensten van Spotify.

Spotify mobile

Volgens The Wall Street Journal zal Spotify later op de dag een eigen applicatiewinkel lanceren waarin applicaties op basis van de muziekdienst gevonden kunnen worden. Externe ontwikkelaars krijgen de beschikking over een api om zo een applicatie te bouwen op basis van Spotify functionaliteiten. Deze applicaties worden vervolgens gekeurd door de muziekdienst en in een eigen applicatiewinkel gezet en vervolgens beschikbaar gesteld aan consumenten, aldus de krant.

De dienst moet later op de dag live gaan en Spotify zal zelf twee gratis applicaties introduceren tijdens de lancering. De eerste app zal de tekst van een muzieknummer tonen terwijl deze wordt afgespeeld. De tweede zal concerten van de band in de regio tonen of andere optredens die in de buurt plaatsvinden. De applicatiewinkel zal gratis zijn voor alle klanten van Spotify.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters