‘Spraakgestuurde games binnenkort naar Google Home’

Google Home is al een tijdje beschikbaar in een aantal landen. Hoewel het nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar is, kun je het al wel importeren via een aantal websites. Het nadeel is dat Google Home met zijn Google Assistant nog geen Nederlands ondersteunt. Toch wordt de virtuele assistent steeds verder ontwikkeld en mogelijk komen er sinds kort spraakgestuurde games naar Google Home.

Google Home

Op 4 oktober 2016 waren zowel de Google Home als de Pixel en Pixel XL aangekondigd. De Google Pixel en Google Pixel XL zijn op moment van schrijven nog erg beperkt leverbaar. Google Home is bedoeld als persoonlijke assistent die je in de woonkamer kunt zetten. Zeg je “Ok Google”, dan hoor je het bekende geluidje, waarna je een spraakopdracht uit kunt voeren. Hierbij kun je de assistent verschillende vragen stellen. Zo kun je vragen wat het weer van morgen wordt, hoe lang de president van Amerika is, of wat op de planning van vandaag staat.

Spraakgestuurde games

Spelletjes via de Google Assistant zijn al beschikbaar. Deze zijn nog erg gelimiteerd en zijn voornamelijk minigames. Waarschijnlijk zal Google binnenkort avontuurlijke spraakgestuurde spelletjes mogelijk maken. Dit doen ze door een bibliotheek te openen voor geluidseffecten, net als zogenaamde ‘Acties’ voor Google Assistant. Hoe dat laatstgenoemde precies te werk gaat, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de virtuele assistent de gebruiker vragen stellen. Aan de hand van de keuze wordt het verhaal verder geschreven.

Android O

Wat nog meer binnenkort zal komen, is een nieuwe versie van Android, met als codenaam Android O. Google wilt deze versie van Android voorzien optimaisaties voor zowel de accu als de notificaties. De eerste zogenaamde Developer Preview, of ontwikkelaarsversie, van Android O staat inmiddels online.

Bron: PhoneArena

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters