Spraakherkenning Siri op iPhone 4S vooral om te lachen

Apple heeft op de iPhone 4S de spraakherkenningssoftware Siri gezet, die zoekopdrachten uitvoert, kalenderafspraken noteert en antwoord geeft op allerlei vragen. De software is nog verre van perfect maar je kunt er wel mee lachen, hebben Amerikaanse bezitters van het toestel ontdekt.

Apple iPhone 4S Siri

Stel Siri een vraag, en volgens Apple moet hij het antwoord kunnen bedenken of opzoeken of een opdracht uitvoeren. Bezitters van de 4S hebben al vlug ontdekt dat de software nog teveel fouten maakt en te beperkt is om het op dit moment nuttig te kunnen gebruiken en zijn daar vrij kritisch over. Maar geef je het toestel aan de kinderen op de achterbank, dan bewijst het toestel ineens zijn nut als digitale oppas.

Een paar voorbeelden. Zeg: ”Je bent een drol.” Siri: ”Ik denk dat je niet gelukkig bent.” Zeg: ”Gefeliciteerd met je verjaardag, Siri.” Siri: ”Is het mijn verjaardag?” Vraag: ”Wat is de hoogste berg in Amerika?” Siri: ”Mount McKinley.” Vraag: ”Wie is de langste persoon ter wereld?” Siri: ”Dat ga ik voor je uitzoeken. Wil je dat ik het web doorzoek voor je?” Vraag: ”Wat ben jij?” Siri: ”Ik ben uw nederige virtuele assistent. Zeg: ”Je bent gek.” Siri: ”Als jij dat vindt.” Vraag: ”Wat doe je nu?” Siri: ”Ik wacht tot ik iets te doen krijg.” Zeg: ”Je bent cool.” Siri: ”Dat is correct. Ik gebruik geavanceerde technieken om warmte af te voeren.”

De Apple-programmeurs die deze grappige antwoorden in Siri hebben geprogrammeerd hebben er vast nog meer in de software verstopt. De lijstjes worden voortdurend aangevuld. Hieronder staan twee plaatjes met voorbeelden hoe Siri reageert op rare vragen.

Overigens is Siri niet in het Nederlands beschikbaar. Apple heeft nog niets laten weten over een beschikbaarheid in het Nederlands.

siri grap

 

siri grap

 

Bron: Venture Beat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. anoniem -

    Siri is verre van perfect.. maar ook icloud heeft de nodige nadelen. Privicy is ver te zoeken, en zulke dingen worden ook onder het mom van andere voordelen gepromoot, en de meeste mensen(makke schapen) zeggen van ik heb niets te verbergen hoor.. dit is wat ze willen en over een paar jaar is er geen weg terug!! Alles wat icloud doet kan ook gewoon via wifi tussen de apparaten zelf.. is sneller, en net zo veilig, en je privicy is bijna volledig gewaarbord. Als je meerdere apple producten hebt die allen synchroon lopen dan lijkt het mij sterk dat ze allemaal tegelijk defect gaan!! Kut apple en google… privicy schending is waar ze aan doen!! Controle over de mensen is wat ze willen.

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters