Spraakherkenning Siri op iPhone 4S vooral om te lachen

Apple heeft op de iPhone 4S de spraakherkenningssoftware Siri gezet, die zoekopdrachten uitvoert, kalenderafspraken noteert en antwoord geeft op allerlei vragen. De software is nog verre van perfect maar je kunt er wel mee lachen, hebben Amerikaanse bezitters van het toestel ontdekt.

Apple iPhone 4S Siri

Stel Siri een vraag, en volgens Apple moet hij het antwoord kunnen bedenken of opzoeken of een opdracht uitvoeren. Bezitters van de 4S hebben al vlug ontdekt dat de software nog teveel fouten maakt en te beperkt is om het op dit moment nuttig te kunnen gebruiken en zijn daar vrij kritisch over. Maar geef je het toestel aan de kinderen op de achterbank, dan bewijst het toestel ineens zijn nut als digitale oppas.

Een paar voorbeelden. Zeg: ”Je bent een drol.” Siri: ”Ik denk dat je niet gelukkig bent.” Zeg: ”Gefeliciteerd met je verjaardag, Siri.” Siri: ”Is het mijn verjaardag?” Vraag: ”Wat is de hoogste berg in Amerika?” Siri: ”Mount McKinley.” Vraag: ”Wie is de langste persoon ter wereld?” Siri: ”Dat ga ik voor je uitzoeken. Wil je dat ik het web doorzoek voor je?” Vraag: ”Wat ben jij?” Siri: ”Ik ben uw nederige virtuele assistent. Zeg: ”Je bent gek.” Siri: ”Als jij dat vindt.” Vraag: ”Wat doe je nu?” Siri: ”Ik wacht tot ik iets te doen krijg.” Zeg: ”Je bent cool.” Siri: ”Dat is correct. Ik gebruik geavanceerde technieken om warmte af te voeren.”

De Apple-programmeurs die deze grappige antwoorden in Siri hebben geprogrammeerd hebben er vast nog meer in de software verstopt. De lijstjes worden voortdurend aangevuld. Hieronder staan twee plaatjes met voorbeelden hoe Siri reageert op rare vragen.

Overigens is Siri niet in het Nederlands beschikbaar. Apple heeft nog niets laten weten over een beschikbaarheid in het Nederlands.

siri grap

 

siri grap

 

Bron: Venture Beat

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters