'Sprint wil Android-telefoon met WiMAX lanceren in 2010'

In 2010 zal de eerste Android-smartphone uitkomen die gebruik kan maken van een WiMAX-netwerk. Dit claimt PC World na een gesprek te hebben gehad met de Amerikaanse telecomprovider Sprint. Samsung zou kandidaat zijn om de telefoon te maken.

Sprint WiMAX

Telecomprovider Sprint lijkt grote plannen te hebben met WiMAX. Op dit moment bestaat er al een netwerk met deze 4G-techniek. Nu lijkt Sprint ook telefoons uit te willen brengen die hiervan gebruik kunnen maken. De allereerste WiMAX-telefoon zou op het Android OS moeten lopen, en in 2010 uitkomen. Het lijkt erop dat er grote plannen zijn om een groot 4G-netwerk beschikbaar te maken in de Verenigde Staten. Op dit moment is het WiMAX-signaal nog slechts in enkele gebieden te ontvangen. Bovendien kun je alleen een verbinding leggen met bepaalde USB-modems en routers. Omdat het WiMAX-signaal nog lang niet overal te ontvangen is, zal de telefoon ook 3G-functionaliteit krijgen. Mocht het 4G-signaal niet meer te ontvangen zijn, dan zal er automatisch overgeschakeld worden op 3G.

Eerder kondigde het bedrijf Clearwater al aan dat het voor het eind van het jaar het WiMAX-netwerk wil gaan uitbreiden. Sprint is hier mede verantwoordelijk voor. Het bedrijf heeft 51% van de aandelen in Clearwater. Sprint’s CEO Dan Hesse meldde bovendien dat men bereid is bij te dragen aan de 2,3 miljard dollar die nodig is voor de uitbreiding van het netwerk.

Het is nog niet bekend welke telefoonfabrikant de eerste WiMAX-geschikte Android-telefoon gaat maken. PC World vermoedt dat Samsung een goede kans maakt. Dit omdat het bedrijf al ervaring heeft met apparaten die geschikt zijn om met deze 4G-techniek te werken. Bovendien is Samsung ook druk in de weer met Android-telefoons. In oktober houdt Sprint de Open Developers Conference in Silicon Valley, waarbij ook over Android gesproken zal worden. Het is goed mogelijk dat we dan meer te horen krijgen over de plannen voor een Android-telefoon met WiMAX.

Bron: PC World

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters