Squibble-concept toont telefoon voor visueel gehandicapte mensen

Een nieuw concept genaamd Squibble moet het eenvoudiger maken voor visueel gehandicapte mensen om met hun telefoon te communiceren. Het concept werkt met braille en een robuuste metalen buitenkant.

Squibble concept

Voor mensen met een visuele beperking is het gebruik van een telefoon altijd lastig geweest aangezien het lezen van het scherm onmogelijk is voor blinden en slechtzienden. Voor gewone geschriften bestaat daar al lang een aparte taal voor: braille. In telefoons is deze echter nog nooit toegepast omdat de teksten constant veranderen. Een nieuw concept van Andrew Mitchell moet daar verandering in brengen. De zogenaamde Squibble werkt met een speciale braille-interface.

Het toestel werkt met audio, braille en extra duidelijke visuele feedback zodat visueel gehandicapte gebruikers er optimaal mee kunnen werken. 779 ultrasone motoren zorgen voor visuele feedback in de vorm van lichtgevende kapjes die op elke motor geplaatst zijn. Ook braille is beschikbaar met dank aan deze motoren. Voor optimale interactie heeft het apparaat verder Bluetooth, een robuuste metalen case en is het in staat tot persoonlijke interactie. Hoewel het hier om een concept gaat en het toestel dus nooit in de winkel zal belanden, geeft het wel een kleine preview op hoe de toekomst er wellicht uit zal zien.

Squibble concept

 

Squibble concept

 

Squibble concept

 

Bron: Concept Phones

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters