ST-Ericsson gaat stoppen met het maken van processors

ST-Ericsson heeft bekend gemaakt dat de joint venture gaat stoppen. Er kon geen koper gevonden voor het bedrijf waardoor de twee onderdelen weer uit elkaar getrokken zullen worden.

ST-Ericsson

ST-Ericsson heeft deze stap middels een persbericht bekend gemaakt. Volgens het persbericht zullen zowel ST als Ericsson beide de helft van het bedrijf gaan toe eigenen eind dit jaar. Daarmee komt een einde aan de chip-producent genaamd ST-Ericsson. In totaal zullen 1800 mensen hun baan wereldwijd gaan verliezen, waarbij een flink aantal in Europa de laan uitgestuurd zullen gaan worden.

Ericsson zal door blijven gaan met het ontwikkelen van mobiele modems en ST zal gedeeltelijk nog processors blijven fabriceren, al is nog onduidelijk wat de exacte plannen zijn van het bedrijf. Wel lijkt het erop dat de fabrikanten niet meer in staat zullen om producten op grote schaal te fabriceren waardoor fabrikanten als Samsung, Sony en Nokia vermoedelijk geen gebruik meer zullen gaan maken van de chips van de twee bedrijven.

Met het opdoeken van ST-Ericsson komt een einde aan Europa’s enige mobiele chipproducent. Eerder wist Ericsson ook al uit de joint venture met Sony te stappen voor Sony Ericsson.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters