ST-Ericsson komt met nieuwe audiochip

Ericsson heeft onlangs zijn samenwerking met STMicroelectronics aangekondigd en daar is nu al een nieuw product uit voortgekomen. De nieuwe STw52111 audiochip van de ST-Ericsson joint-venture moet vooral de afspeeltijd van muziek in telefoons en mp3-spelers gaan verbeteren.

ST-Ericsson logo

Nog niet zo lang geleden is Ericsson een samenwerking aangegaan met STMicroelectronics, waar de joint-venture ST-Ericsson uit voortkwam. Nu al heeft ST-Ericsson een nieuw product ontwikkeld, namelijk een nieuwe audiochip. De STw52111, zoals de chip genoemd wordt, zou de afspeeltijd van muziek moeten verdubbelen in telefoons en mp3-spelers. Met deze nieuwe chip zullen producenten in staat zijn om én een betere muziekkwaliteit voor te brengen én de afspeeltijd te verdubbelen. De chip moet nog deze maand beschikbaar zijn voor testen, rond augustus moet de chip in massaproductie gaan. Dat betekent dus dat we al aan het eind van dit jaar Sony Ericsson Walkman-telefoons kunnen zien met deze chip erin, mocht de producent ervoor kiezen de chip te gaan gebruiken.

Voor de STw52111 heeft de producent de zogenaamde Playback Time Extender, ofwel PTE, technologie gecombineerd met een ‘102dB signaal-naar-geluid verhouding’ over het gehele geluidskanaal. Hiermee is de producent tot de volgende specificaties plus de bovengenoemde extra lange afspeeltijd gekomen:

  • 66dB THD (Total harmonic distortion)
  • 8 to 192kHz sample rate conversion
  • 32kHz RTC clock-only operationSystem clock generator
  • 2.6 x 2.6mm footprint (only few external components required)

Bron: Mobilewhack.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via