Staatssecretaris: 'Meer concurrentie op terrein mobiel breedband'

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken wil dat er meer concurrentie komt op het gebied van mobiel internet. Dat wil hij afdwingen bij de veiling van frequenties voor mobiel breedband.

Telecomsector

Volgens de staatssecretaris is het goed voor de consument als andere partijen dan KPN, Vodafone en T-Mobile zich op de telefoonmarkt voor mobiel internet zouden begeven. Bij de frequentieveilingen die aanstaande zijn moet er ruimte komen voor nog drie andere partijen. Dit meldt Heemskerk in de veilingregels die gelden voor de veiling van het 2,6GHz-spectrum die in het eerste kwartaal van 2010 plaatsvindt. Om te garanderen dat er daadwerkelijk drie nieuwkomers zich kunnen vestigen op de markt, is er 135MHz van de totale 190MHz vrijgehouden voor nieuwkomers.

In het 2,6GHz-spectrum wordt het voor telecomproviders mogelijk om extra diensten te gaan aanbieden in de toekomst. Het wordt dan mogelijk om Wimax of LTE aan te bieden aan consumenten. Dit zijn mobiele communicatietechnieken die bekendstaan onder de noemer 4G, en deze moeten dus de huidige 3G-verbindingen opvolgen.

Bron: Nieuwsbank

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters