Standaardsysteem voor draadloos opladen stap dichterbij

Twee grote belangengroeperingen voor draadloos opladen hebben de handen ineen geslagen. De kans op de komst van een standaard draadloos oplaadsysteem is hiermee groter geworden.

Nokia Lumia 920 en 820 Wireless charging

De Alliance for Wireless Power (A4WP) en de Power Matters Alliance (PWA) hebben hiervoor een convenant afgesloten. A4WP vertegenwoordigt bedrijven als Intel, Qualcomm en Samsung. PMA heeft meer bedrijven in de gelederen die de apparatuur voor draadloos opladen willen aanschaffen, zoals McDonalds en Starbucks.

Beide groepen hadden een eigen systeem bedacht om draadloos apparaten op te laden. Het grote probleem is dat elk oplaadstation weer verschillend werkt en het dus altijd gedoe is om je telefoon op die manier op te laten.

Met het samen sparren van de twee grote vertegenwoordigers is de kans een stuk groter geworden dat dat in de toekomst niet meer het geval is.

Kamil Grajski, president van AWP, laat in een persbericht weten blij te zijn met de samenwerking. “De leden van beide organisaties zijn de hoofdrolspelers die we nodig hebben om een commercieel levensvatbaar, wereldwijd draadloos oplaadbaar systeem te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via