Standard & Poor verlaagt kredietwaardigheid Nokia

De kredietwaardigheid van Nokia heeft een kleine klap gekregen. Standard & Poor, dat de financiƫle stevigheid van bedrijven en overheden vaststelt, heeft de stevige A-rating verlaagd naar A-.

Nokia Windows Phone 7

De kredietwaardigheid van de Finse mobieltjesmaker is voor het eerst sinds 1998 verlaagd. Op de ladder van kredietwaardigheid is Nokia nu een gevoelige sport geduikeld.

S&P meldt in zijn rapport over Nokia dat de downgrade te maken heeft met de wankele marktpositie van Nokia die ontstaat in 2011 en 2012 vanwege de deal met Microsoft, die Windows Phone 7 aan de Finnen gaat leveren in plaats van Symbian. Dat zal Nokia, dat toch al niet zo lekker liep, een aanzienlijke verslechtering van de marktpositie geven. In ieder geval totdat Windows Phone volledig door Nokia is geadopteerd, verwacht S&P. De overbruggingsperiode, waarin Nokia overschakelt van Symbian naar Windows Phone, wordt voor Nokia zeer lastig.

Het marktaandeel van Nokia duikelde verder naar 31 procent wereldwijd in het vierde kwartaal van 2010. Ter vergelijking: een jaar eerder bezette Nokia nog een stevige 40 procent van de wereldmarkt.

Nokia verwacht zelf dat na de transitiejaren 2011 en 2012 de groei er weer in zal komen. Het Finse bedrijf verwacht dat de verkoop van hun telefoons dan sneller zal stijgen dan de markt zelf. Grote hoeveelheden Windows Phone 7-Nokia’s komen pas in 2012 op de markt.

Bron: fiercewireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters