Standard & Poor verlaagt kredietwaardigheid Nokia

De kredietwaardigheid van Nokia heeft een kleine klap gekregen. Standard & Poor, dat de financiële stevigheid van bedrijven en overheden vaststelt, heeft de stevige A-rating verlaagd naar A-.

Nokia Windows Phone 7

De kredietwaardigheid van de Finse mobieltjesmaker is voor het eerst sinds 1998 verlaagd. Op de ladder van kredietwaardigheid is Nokia nu een gevoelige sport geduikeld.

S&P meldt in zijn rapport over Nokia dat de downgrade te maken heeft met de wankele marktpositie van Nokia die ontstaat in 2011 en 2012 vanwege de deal met Microsoft, die Windows Phone 7 aan de Finnen gaat leveren in plaats van Symbian. Dat zal Nokia, dat toch al niet zo lekker liep, een aanzienlijke verslechtering van de marktpositie geven. In ieder geval totdat Windows Phone volledig door Nokia is geadopteerd, verwacht S&P. De overbruggingsperiode, waarin Nokia overschakelt van Symbian naar Windows Phone, wordt voor Nokia zeer lastig.

Het marktaandeel van Nokia duikelde verder naar 31 procent wereldwijd in het vierde kwartaal van 2010. Ter vergelijking: een jaar eerder bezette Nokia nog een stevige 40 procent van de wereldmarkt.

Nokia verwacht zelf dat na de transitiejaren 2011 en 2012 de groei er weer in zal komen. Het Finse bedrijf verwacht dat de verkoop van hun telefoons dan sneller zal stijgen dan de markt zelf. Grote hoeveelheden Windows Phone 7-Nokia’s komen pas in 2012 op de markt.

Bron: fiercewireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters