Standard & Poor's verlaagt kredietwaardigheid Nokia

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s verlaagt de kredietwaardigheid van Nokia. Het aantal verkochte Symbiantelefoons daalt zo snel dat dit niet opgevangen kan worden door de verkoop van de nieuwe Windows Phones.

Nokia 610

S&P beoordeelt Nokia nu met de status BBB-. Dat was eerst BBB, wat ook al niet zo best was.

Wel meldt de kredietbeoordelaar erbij dat er vertrouwen is in de nieuwe koers van Nokia. Op de middellange termijn kan de overstap naar het besturingssysteem van Microsoft helpen om de smartphonedivisie van het bedrijf weer concurrerend te maken. De afgelopen jaren is Nokia op dit gebied volledig overlopen door de iPhone en Androidtelefoons.

De uitrol van Windows Phones van Nokia is echter nog maar net begonnen. Er zijn nu twee toestellen in de winkels, de Lumia 710 en de Lumia 800, en nog twee zijn tijdens het MWC aangekondigd: de Lumia 610 en de Lumia 900.

S&P ziet hierin een lichtpunt voor Nokia, dat de afgelopen jaren in snel tempo zijn positie als wereldmarktleider verloor en nu nog maar 12,6% van de markt in handen heeft. Maar S&P is er niet zeker van of Nokia die positie ooit kan terugwinnen.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Het is maar wat je gewend bent. That's all there is to it. We reviewen hier apparaten voor alle platforms en allemaal hebben ze voor- en nadelen. Wat een gebruiker kiest, is hoogst persoonlijk en het is goed dat er zoveel keus is.:Y

 2. Evil Zorro -

  Ik heb een Samsung Galaxy Tablet met Android en dat OS werkt niet handig voor de volwassenen gebruiker. Nokia heet hier ongetwijfeld een goede zet gedaan door met Microsoft samen te gaan. Nokia was altijd al een sterk merk, en daarmee bedoel ik niet enkel van OS maar ook van degelijkheid. Je kon bijna voetballen met die toestellen. Eén dezer dagen haal ik me een Lumia, want bij Nokia krijg ik het vertrouwde gevoel terug. Na een p ellendige Samsug, LG, enz…

  1. Alex de Widt -

   Daar heb je dus je probleem voor mensen. "je stelt hem zelf in naar je smaak". Veel mensen zitten daar niet op te wachten en willen een eenvoudig toestel zonder teveel poespas. En wat mij betreft vervult Windows Phone prima het gat van mensen die geen Apple producten willen maar wel een eenvoudige smartphone dat soepel en probleemloos werkt.

 3. smoking -

  ik heb er mee gespeeld. ik vindt het niet lekker werken. dat is de reden terwijl andriod beter werkt daarna pas iphone. waarom zeg ik dat omdat apple niet veel veranderd en gesloten is. het blijft het beetje het zelfde. en met andriod kan je ook windows phone style downloaden. dat is ook een optie voor mensen. sorry dat ik het zeg maar windows phone gaat zeker mislukken. daar komen je vanzelf wel achter.
  ik hoop dat nokia met google gaat dan ben ik de eerst die hem ophaal wel met goeie hardware er in.:)

  1. willo -

   Android is kermis telefoon met toeters en bellen. Ideale doelgroep: leeftijd 12-20. Windows phone is watvolwassener. Ziet soberder en daardoor strakker en zakelijker uit.

 4. smoking -

  ik ben geen zwartkijker. windows phone is echt niet zo goed. is mij mening en voor meer mensen.
  ik vindt windows phone niet mij ding.
  andriod is beter kwa gebruik.

  1. Alex de Widt -

   Ooit een Windows Phone gehad?

   Voor een gemiddelde consument werkt een Windows Phone toch echt makkelijker out of the box dan een gemiddeld Android toestel.

   Android is een prachtig platform met meer vrijheden, maar de leercurve ligt fors hoger. Mede omdat ieder toestel weer met een eigen interface laag komt.

 5. Dimitri -

  Ben jij een zwartkijker zeg. Het komt we goed met Nokia en Windows Phone, het is een te mooi besturingsysteem om links te laten liggen voor de modale gebruiker.

 6. smoking -

  helaas einde in zicht voor nokia erg jammer. vroeger waren ze goed. als nokia echt terug wilt komen moeten ze de samen werking met microsoft verbreken en met andriod verder gaan. dat is de enige mogelijkheid.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters