Steape maakt platform om applicaties om te zetten naar verschillende platformen

Steape heeft een nieuw platform ontwikkeld waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen die geschikt zijn voor meerdere platformen. Zo zal de applicatie kunnen lopen op Android, Windows Mobile, iPhone en BlackBerry. Het platform genereert een file speciaal voor een specifiek OS.

Steape

Het Nederlandse bedrijf Steape heeft een nieuw platform voor ontwikkelaars gemaakt waarmee je een applicatie kunt ontwikkelen voor meerdere mobiele platformen. Deze online drag and drop-applicatie stelt ontwikkelaars in staat om met een paar basis bouwstenen een applicatie te maken. Ontwikkelaars kunnen vervolgens hun eigen content uploaden naar het platform en deze in hun applicatie verwerken. Volgens Steape moeten ontwikkelaars vooral denken aan zaken zoals plaatjes, bewegende elementen en RSS-feeds. Dankzij Staepe hoeven ontwikkelaars nu niet meer hnadmatig de applicatie voor elk platform geschikt te maken, maar zal de online applicatie dat voor de ontwikkelaar doen. De ontwikkelaar kan vervolgens een .cab, .sis of een andere filetype downloaden dat geschikt is voor een specifiek OS en vervolgens zijn applicatie gemakkelijk installeren.

Momenteel is het platform nog redelijk beperkt in zijn functionaliteit. Zo kun je wel door middel van drag and drop een applicatie in elkaar zetten maar grafisch is het allemaal nog wat beperkt en ook het dynamische element moet nog er in teruggevonden worden. Onduidelijk is ook hoe indrukwekkend de applicaties kunnen worden aangezien de kans klein is dat games die grafisch hoogstaand zijn door middel van Staepe gemaakt kunnen worden. Ook is het onduidelijk hoe Steape omgaat met de specifieke eisen voor elk platform en of de gegenereerde bestanden aan alle eisen van elk platform voldoen. Het idee is in ieder geval erg goed maar het platform heeft zeker nog werk en ondersteuning vanuit ontwikkelaars nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters