Steape maakt platform om applicaties om te zetten naar verschillende platformen

Steape heeft een nieuw platform ontwikkeld waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen die geschikt zijn voor meerdere platformen. Zo zal de applicatie kunnen lopen op Android, Windows Mobile, iPhone en BlackBerry. Het platform genereert een file speciaal voor een specifiek OS.

Steape

Het Nederlandse bedrijf Steape heeft een nieuw platform voor ontwikkelaars gemaakt waarmee je een applicatie kunt ontwikkelen voor meerdere mobiele platformen. Deze online drag and drop-applicatie stelt ontwikkelaars in staat om met een paar basis bouwstenen een applicatie te maken. Ontwikkelaars kunnen vervolgens hun eigen content uploaden naar het platform en deze in hun applicatie verwerken. Volgens Steape moeten ontwikkelaars vooral denken aan zaken zoals plaatjes, bewegende elementen en RSS-feeds. Dankzij Staepe hoeven ontwikkelaars nu niet meer hnadmatig de applicatie voor elk platform geschikt te maken, maar zal de online applicatie dat voor de ontwikkelaar doen. De ontwikkelaar kan vervolgens een .cab, .sis of een andere filetype downloaden dat geschikt is voor een specifiek OS en vervolgens zijn applicatie gemakkelijk installeren.

Momenteel is het platform nog redelijk beperkt in zijn functionaliteit. Zo kun je wel door middel van drag and drop een applicatie in elkaar zetten maar grafisch is het allemaal nog wat beperkt en ook het dynamische element moet nog er in teruggevonden worden. Onduidelijk is ook hoe indrukwekkend de applicaties kunnen worden aangezien de kans klein is dat games die grafisch hoogstaand zijn door middel van Staepe gemaakt kunnen worden. Ook is het onduidelijk hoe Steape omgaat met de specifieke eisen voor elk platform en of de gegenereerde bestanden aan alle eisen van elk platform voldoen. Het idee is in ieder geval erg goed maar het platform heeft zeker nog werk en ondersteuning vanuit ontwikkelaars nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters