'Steeds meer bewegingssensors in telefoons'

Accelerometers, ook wel bewegingssensors genoemd, worden steeds populairder zo blijkt uit een onderzoek van iSuppli Corp. Naar verwachting zal in 2010 één op de drie telefoons een accelerometer hebben terwijl dat dit jaar nog maar één op de vijf was.

Bewegingscensor

Volgens Jeremie Brouchaud, directeur van iSuppli, weten nog niet veel mensen wat een accelerometer is. Wat ze wel weten is dat als ze hun iPhone kantelen, het scherm meegaat. Vroeger kwamen de sensoren alleen voor bij smartphones, maar in de toekomst zullen deze ook steeds meer ingebouwd worden in gewone toestellen. Naar verwachting zal in 2010 één op de drie telefoons een accelerometer hebben terwijl dat dit jaar nog maar één op de vijf was. Het jaar daarvoor kwam deze nog maar in één van de elf toestellen voor. Volgens iSuppli zou 38% van de telefoons die gemaakt worden door Nokia sinds januari een bewegingssensor hebben. Bij Sony Ericsson zijn dit 18 van de 19 toestellen. En ook bij de merken Samsung en LG is de technologie steeds vaker te vinden. In totaal komt dit neer op 18,3% van alle toestellen.

accelerometer

De accelerometer wordt vaak gebruikt voor landscape modus bij browsing, of het invoeren van berichten. Maar ook zijn er de zogeheten ‘Motion-Games’, dit zijn spellen die te besturen zijn door middel van je toestel op en neer te bewegen. Dit komt al veel voor bij de iPhone, maar ook dat wordt steeds populairder bij andere merken.

Bron: Softpedia

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters