Steeds meer capacitieve touchscreens binnenkort

Taiwanese bronnen die diep in de electronicamarkt genesteld zitten verwachten dat de vraag naar capacitieve touchscreens steeds verder zal toenemen de komende tijd. Een grote factor hierin is de nieuwe iPhone, maar de schermen zullen sowieso steeds populairder worden.

Bronnen binnen de Taiwanese electronicamarkt, daar waar erg veel onderdelen voor moderne smartphones geproduceerd worden, hebben gezegd te verwachten dat de vraag naar capacitieve touchscreens sterk zal stijgen de komende tijd. Als we naar de huidige touchscreentelefoons kijken zien we al dat het capacitieve touchscreen met een opmars bezig is, maar nu hebben we ook een bevestiging van de schermproducenten zelf. De bronnen merkten hierbij wel op dat alleen de high-end touchscreenmodellen voorlopig capacitieve touchscreens zullen krijgen. Mid-range modellen moeten het nog even met resistieve schermen doen, net als een deel van de high-end modellen. Low-end touchscreentelefoons zijn er tot op heden nog niet, hoewel we ons voor kunnen stellen dat LG of Samsung binnenkort met een touch-toestel van rond de €100 komt.

Een grote groei in de verkopen van capacitieve schermen zal komen door de nieuwe iPhone die ergens in juni of juli gelanceerd zal worden, maar ook nieuwe touch-modellen van andere producenten zullen hieraan bijdragen. Zo zal HTC met een volgende Android-telefoon met capacitief touchscreen komen later dit jaar en zal ook Nokia z’n eerste telefoon met capacitief touchscreen op de markt plaatsen over een aantal maanden. Ook resistieve touchscreens zullen populair blijven volgens de bronnen en in z’n geheel zullen de touchscreentoestellen naar verwachting zo’n 20% van de totale telefoonmarkt gaan vertegenwoordigen dit jaar. Hieronder is een lijstje te zien waarin staat welke toestelproducent zijn schermen van welke schermproducent haalt.

Touchscreen producenten telefoon-merken 

Bron: DigiTimes

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters