Steeds meer capacitieve touchscreens binnenkort

Taiwanese bronnen die diep in de electronicamarkt genesteld zitten verwachten dat de vraag naar capacitieve touchscreens steeds verder zal toenemen de komende tijd. Een grote factor hierin is de nieuwe iPhone, maar de schermen zullen sowieso steeds populairder worden.

Bronnen binnen de Taiwanese electronicamarkt, daar waar erg veel onderdelen voor moderne smartphones geproduceerd worden, hebben gezegd te verwachten dat de vraag naar capacitieve touchscreens sterk zal stijgen de komende tijd. Als we naar de huidige touchscreentelefoons kijken zien we al dat het capacitieve touchscreen met een opmars bezig is, maar nu hebben we ook een bevestiging van de schermproducenten zelf. De bronnen merkten hierbij wel op dat alleen de high-end touchscreenmodellen voorlopig capacitieve touchscreens zullen krijgen. Mid-range modellen moeten het nog even met resistieve schermen doen, net als een deel van de high-end modellen. Low-end touchscreentelefoons zijn er tot op heden nog niet, hoewel we ons voor kunnen stellen dat LG of Samsung binnenkort met een touch-toestel van rond de €100 komt.

Een grote groei in de verkopen van capacitieve schermen zal komen door de nieuwe iPhone die ergens in juni of juli gelanceerd zal worden, maar ook nieuwe touch-modellen van andere producenten zullen hieraan bijdragen. Zo zal HTC met een volgende Android-telefoon met capacitief touchscreen komen later dit jaar en zal ook Nokia z’n eerste telefoon met capacitief touchscreen op de markt plaatsen over een aantal maanden. Ook resistieve touchscreens zullen populair blijven volgens de bronnen en in z’n geheel zullen de touchscreentoestellen naar verwachting zo’n 20% van de totale telefoonmarkt gaan vertegenwoordigen dit jaar. Hieronder is een lijstje te zien waarin staat welke toestelproducent zijn schermen van welke schermproducent haalt.

Touchscreen producenten telefoon-merken 

Bron: DigiTimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters