Steeds meer draagvlak bij consument voor mobiel betalen

De welwillendheid om mobiel te betalen neemt toe bij de consument. Bijna de helft van de Europese consumenten ziet het zitten om met zijn smartphone betalingen te verrichten.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Dit stelt creditcardmaatschappij Visa, dat een onderzoek uitvoerde onder Europese consumenten waarover Emerce schrijft. Overigens is de definitie van Visa voor mobiele betalingen wel aan de brede kant. Het gaat niet alleen om aankopen in apps en shoppen in webwinkels. Contactloos betalen valt er ook onder, iets dat nu ook met een bankpas al kan.

Feit is wel dat het aantal mobiele betalingen toeneemt. Besteedde de Europeaan in 2012 gemiddeld nog 12 euro via zijn smartphone, het is de verwachting dat in 2020 dat 35 euro is. Dit is bijna een verdrievoudiging.

Dat is volgens Jeremy Nicholds, de baas van Visa Europa, ook de toename van contactloos betalen in Europa het afgelopen jaar. “De groei in mobiel betalen kan nog groter uitpakken als je kijkt naar contactloos betalen”, stelt hij in het onderzoek.

“Dat groeide afgelopen twaalf maanden met een factor drie. Contactloos en verbeteringen op het gebied van e-commerce hebben de weg geplaveid voor de volgende generatie mobiele betaaltechnologieën. Ik denk dat mobiel betalen in de komende maanden al mainstream wordt.“

Mobiel betalen komt inderdaad steeds vaker voor. Het grote voorbeeld is natuurlijk Apple Pay, dat alleen nog niet in Nederland te gebruiken is. Op ontwikkelaarsconferentie I/O kondigde Google Android Pay aan, het alternatief voor Android-smartphones. ING is daarnaast een onderzoek in Leuven gestart met Payconiq, wat ook een vorm van mobiel betalen is. Hierin zijn je bankpasjes gekoppeld aan je smartphone. Door middel van een NFC-chip kun je dan de boodschappen betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters