Steeds meer draagvlak bij consument voor mobiel betalen

De welwillendheid om mobiel te betalen neemt toe bij de consument. Bijna de helft van de Europese consumenten ziet het zitten om met zijn smartphone betalingen te verrichten.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Dit stelt creditcardmaatschappij Visa, dat een onderzoek uitvoerde onder Europese consumenten waarover Emerce schrijft. Overigens is de definitie van Visa voor mobiele betalingen wel aan de brede kant. Het gaat niet alleen om aankopen in apps en shoppen in webwinkels. Contactloos betalen valt er ook onder, iets dat nu ook met een bankpas al kan.

Feit is wel dat het aantal mobiele betalingen toeneemt. Besteedde de Europeaan in 2012 gemiddeld nog 12 euro via zijn smartphone, het is de verwachting dat in 2020 dat 35 euro is. Dit is bijna een verdrievoudiging.

Dat is volgens Jeremy Nicholds, de baas van Visa Europa, ook de toename van contactloos betalen in Europa het afgelopen jaar. “De groei in mobiel betalen kan nog groter uitpakken als je kijkt naar contactloos betalen”, stelt hij in het onderzoek.

“Dat groeide afgelopen twaalf maanden met een factor drie. Contactloos en verbeteringen op het gebied van e-commerce hebben de weg geplaveid voor de volgende generatie mobiele betaaltechnologieën. Ik denk dat mobiel betalen in de komende maanden al mainstream wordt.“

Mobiel betalen komt inderdaad steeds vaker voor. Het grote voorbeeld is natuurlijk Apple Pay, dat alleen nog niet in Nederland te gebruiken is. Op ontwikkelaarsconferentie I/O kondigde Google Android Pay aan, het alternatief voor Android-smartphones. ING is daarnaast een onderzoek in Leuven gestart met Payconiq, wat ook een vorm van mobiel betalen is. Hierin zijn je bankpasjes gekoppeld aan je smartphone. Door middel van een NFC-chip kun je dan de boodschappen betalen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters