Steeds meer Japanners nemen weer een uitklapbare telefoon

De uitklapbare telefoon is na zeven jaar weer bezig aan een opmars in Japan. Steeds meer Japanners nemen zo’n uitklapbare telefoon. De verkoop van gewone smartphones is daarentegen gedaald.

Steeds meer Japanners nemen weer een uitklapbare telefoon golden2

Dit blijkt uit informatie van marktonderzoeker MM Research Institute, aldus Reuters. Japanners zouden gehecht zijn aan de vertrouwde werking van deze telefoons. Bovendien zijn deze uitklapbare telefoons veel goedkoper dan smartphones.

De toestelprijs van een smartphone ligt in Japan bovengemiddeld hoog. Uitklapbare telefoons zijn daarentegen weer heel goedkoop. In 2014 steeg de verkoop van dit telefoontype met 5,7 procent naar 10,58 miljoen. De verkoop van smartphones daalde voor het tweede jaar op rij. Met 5,3 procent om precies te zijn, tot 27,7 miljoen verkochte smartphones.

In Japan worden er nog genoeg uitklapbare telefoons aangeboden, en die voorzien dus in een behoefte. Fabrikanten als Panasonic en NEC willen niet langer de strijd aangaan met smartphonegiganten als Apple en Samsung en richten zich weer op de ontwikkeling van uitklapbare telefoons. Ook Fujitsu en Sharp zijn actief op de markt van uitklapbare telefoons.

Ondertussen heeft Samsung de laatste tijd ook weer uitklapbare telefoons uitgebracht. Dit zijn wel smartphones, die op Android draaien en over twee touchscreens beschikt: aan de binnen- én buitenkant. Het is onbekend hoe deze telefoons het in Japan doen.

De Japanse markt voor telefoons is wel zo goed als verzadigd. 98,5 procent van de Japanners heeft namelijk een telefoon. Er is dus niet veel ruimte meer voor groei, maar misschien dat meer mensen dus wel terugstappen van een smartphone naar een uitklapbare telefoon.

Hiermee kun je vaak ook internetten, al gaat het om een eenvoudige uitvoering hiervan. Zo kun je er mee e-mailen en browsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters