Steeds meer Japanners nemen weer een uitklapbare telefoon

De uitklapbare telefoon is na zeven jaar weer bezig aan een opmars in Japan. Steeds meer Japanners nemen zo’n uitklapbare telefoon. De verkoop van gewone smartphones is daarentegen gedaald.

Steeds meer Japanners nemen weer een uitklapbare telefoon golden2

Dit blijkt uit informatie van marktonderzoeker MM Research Institute, aldus Reuters. Japanners zouden gehecht zijn aan de vertrouwde werking van deze telefoons. Bovendien zijn deze uitklapbare telefoons veel goedkoper dan smartphones.

De toestelprijs van een smartphone ligt in Japan bovengemiddeld hoog. Uitklapbare telefoons zijn daarentegen weer heel goedkoop. In 2014 steeg de verkoop van dit telefoontype met 5,7 procent naar 10,58 miljoen. De verkoop van smartphones daalde voor het tweede jaar op rij. Met 5,3 procent om precies te zijn, tot 27,7 miljoen verkochte smartphones.

In Japan worden er nog genoeg uitklapbare telefoons aangeboden, en die voorzien dus in een behoefte. Fabrikanten als Panasonic en NEC willen niet langer de strijd aangaan met smartphonegiganten als Apple en Samsung en richten zich weer op de ontwikkeling van uitklapbare telefoons. Ook Fujitsu en Sharp zijn actief op de markt van uitklapbare telefoons.

Ondertussen heeft Samsung de laatste tijd ook weer uitklapbare telefoons uitgebracht. Dit zijn wel smartphones, die op Android draaien en over twee touchscreens beschikt: aan de binnen- én buitenkant. Het is onbekend hoe deze telefoons het in Japan doen.

De Japanse markt voor telefoons is wel zo goed als verzadigd. 98,5 procent van de Japanners heeft namelijk een telefoon. Er is dus niet veel ruimte meer voor groei, maar misschien dat meer mensen dus wel terugstappen van een smartphone naar een uitklapbare telefoon.

Hiermee kun je vaak ook internetten, al gaat het om een eenvoudige uitvoering hiervan. Zo kun je er mee e-mailen en browsen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters