Steeds meer Nederlanders nemen mobiel internet in hun abonnement

Hoewel internet door menigeen al jaren als onmisbaar wordt beschouwd, groeit in Nederland het aantal abonnementen mét mobiel internet nog steeds. Dit blijkt uit de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt vandaag uitbracht.

WhatsApp Facebook

Dat valt goed te zien in de grafiek onderaan dit artikel. Medio 2012 waren er 8,5 aansluitingen met mobiel internet. Inmiddels is dat opgelopen tot 10,3 miljoen aansluitingen.

“We zien bij mobiele telefonie dat marktpartijen zonder eigen netwerk in een jaar tijd bijna een kwart meer abonnees hebben gekregen”, zegt ACM-bestuurslid Henk Don, over providers zoals bijvoorbeeld Simyo. “Die groei ging vooral ten koste van de prepaid-aansluitingen van aanbieders met een eigen netwerk.”

Volgens de ACM neemt de groei van mobiel datagebruik nog steeds elk kwartaal toe. En hoe. In het eerste kwartaal werd er 60 procent meer mobiele data verstookt dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zijn er in Nederland nu 10,7 miljoen mobiele abonnementen afgesloten. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar, van 100.000, maar een net zo’n grote daling ten opzichte van 2012. Het aantal prepaidaansluitingen is wel gedaadl. Van 5,7 miljoen medio 2012, naar 4,5 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Van het netwerk van KPN wordt nog altijd het meeste gebruik gemaakt. Daarna volgt Vodafone, daarna T-Mobile. Het volledige rapport vind je hier (PDF).

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters