Steeds meer Nederlanders nemen mobiel internet in hun abonnement

Hoewel internet door menigeen al jaren als onmisbaar wordt beschouwd, groeit in Nederland het aantal abonnementen mét mobiel internet nog steeds. Dit blijkt uit de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt vandaag uitbracht.

WhatsApp Facebook

Dat valt goed te zien in de grafiek onderaan dit artikel. Medio 2012 waren er 8,5 aansluitingen met mobiel internet. Inmiddels is dat opgelopen tot 10,3 miljoen aansluitingen.

“We zien bij mobiele telefonie dat marktpartijen zonder eigen netwerk in een jaar tijd bijna een kwart meer abonnees hebben gekregen”, zegt ACM-bestuurslid Henk Don, over providers zoals bijvoorbeeld Simyo. “Die groei ging vooral ten koste van de prepaid-aansluitingen van aanbieders met een eigen netwerk.”

Volgens de ACM neemt de groei van mobiel datagebruik nog steeds elk kwartaal toe. En hoe. In het eerste kwartaal werd er 60 procent meer mobiele data verstookt dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zijn er in Nederland nu 10,7 miljoen mobiele abonnementen afgesloten. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar, van 100.000, maar een net zo’n grote daling ten opzichte van 2012. Het aantal prepaidaansluitingen is wel gedaadl. Van 5,7 miljoen medio 2012, naar 4,5 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Van het netwerk van KPN wordt nog altijd het meeste gebruik gemaakt. Daarna volgt Vodafone, daarna T-Mobile. Het volledige rapport vind je hier (PDF).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters