Steeds meer Nederlanders willen smartphone met 5-inch scherm

In Nederland groeit de vraag naar smartphones met een schermformaat van 5 inch. Toch ligt de voorkeur bij de meeste Nederlandse consumenten nog altijd bij een kleinere display.

Schermformaten Nederland

Dit schrijft Telecompaper op basis van onderzoek onder 3500 mensen. Gemiddeld is het gewenste schermformaat over heel 2014 4,4 inch. In 2013 was dit onder de Nederlandse consumenten nog een formaat van 4,3 inch.

Ondertussen komen er steeds meer telefoons op de markt die juist een groter schermformaat hebben. GSM Heldpesk stelt dat in 2014 40 procent van alle telefoons die op de Nederlandse markt zijn gekomen, een schermformaat heeft dat 5 inch of groter is. In 2013 lag dit percentage slechts op 13 procent. De groei van grotere smartphones in Nederland is dus explosief te noemen.

Smartphones met een schermformaat van 6 inch of groter komen ook steeds vaker voor, maar de groei hiervan blijft wel achter bij die van smartphones met een display van 5 inch of groter. In 2013 had 4,6 procent van de Nederlandse consumenten behoefte aan een grote telefoon, en in 2014 is dat aantal gegroeid naar 5,2 procent. Een stijging dus van maar 0,6 procentpunt.

Één op de tien Nederlanders maakt het niet uit wat voor schermformaat hun smartphone heeft. In 2013 maakte dit voor 14 procent van de Nederlanders niet uit, wat dus wil zeggen dat Nederlanders steeds veeleisender wordt. Nederlanders willen steeds vaker een groot scherm hebben omdat dit handig is voor bijvoorbeeld gamen en het sturen van berichten. Ook voor andere activiteiten willen Nederlanders een groter scherm hebben, zoals bijvoorbeeld navigeren.

Activiteiten Nederlandse smartphones 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters