Steeds meer scholieren gebruiken mobieltje bij hun huiswerk

Scholieren doen steeds vaker hun huiswerk met behulp van hun smartphone, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Meer dan een derde van alle tieners en twintigers in Amerika meldt de smartphone onontbeerlijk te vinden bij het maken van hun huiswerk.

scholier smartphone

Omdat het een Amerikaans onderzoek is, is er ook gekeken welke bevolkingsgroepen de smartphone het meest gebruiken bij hun huiswerk. Latino’s blijken hun toestel hiervoor vaker te gebruiken dan zwarte of blanke Amerikanen.

Veel ouders mogen wellicht denken dat de iPhone of Androidtelefoon van hun kind alleen maar afleidt, maar ze worden allang niet meer alleen voor spelletjes en whatsappen gebruikt. ”Deze kinderen zijn met deze technologie opgegroeid en ze gebruiken hun telefoons voor veel meer dan entertainment”, meldt een van de onderzoeksters, Kristi Sarmiento.

Onder de 11- tot 14-jarigen gebruikt 39 procent de smartphone bij het huiswerk. Van wie 31 procent dat op een tablet doet, waarmee dit apparaat de laptop voor huiswerkdoeleinden begint te verdringen.

Thuis wordt meer op mobiele apparaten gewerkt dan in de scholen zelf; daar maakt in de VS 31 procent van de tieners gebruik van een laptop, 18 procent heeft een tablet en zes procent werkt op een smartphone.

De poll is gehouden onder duizend scholieren over het hele land verspreid. De enquete meldt ook nog een inkoppertje, namelijk dat smartphonegebruik stijgt naarmate tieners ouder worden. In groep 6 heeft 42 procent een smartphone, in groep 8 57 procent.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters