Steeds meer telefoons uitgerust met GPS

GPS wordt allang niet meer alleen toegepast in navigatiesystemen en logistieke of militaire systemen, maar komt sinds jaar en dag ook voor in bijvoorbeeld mobiele telefoons. Onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft een onderzoek naar het gebruik van GPS-ontvangers in telefoons uitgevoerd en kwam tot de conclusie dat het gebruik enorm toeneemt.

Google Maps GPS wandelen

Global Positioning System, beter bekend als GPS, is een dienst waarmee het mogelijk is om tot enkele meters nauwkeurig je positie op de aarde te bepalen en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Vroeger kenden we GPS alleen van de navigatiesystemen en werd het ook veel gebruikt voor militaire doeleinden en in logistieke oplossingen, nu wordt het zelfs in digitale camera’s ingebouwd. Naast digitale camera’s zijn echter ook mobieltjes veelvuldig uitgerust met een GPS-ontvanger, die vele mogelijkheden met zich meebrengt. Al snel kwamen er navigatiesystemen op telefoons en ook toepassingen als het bijhouden van je sportprestaties en het ‘geo-taggen’ van je foto’s zijn veel gebruikte toepassingen van de GPS-ontvanger in telefoons. Sinds het bestaan van de App Store van Apple en de Android Market van Google stijgt het aantal toepassingen voor GPS explosief en onderzoeksbureau Strategy Analytics onderzocht of dat ook het geval is met de telefoons met GPS-ontvanger erin.

Strategy Analytics kwam tot de conclusie dat het aantal verkochte telefoons met ingebouwde GPS-ontvanger inderdaad goed meestijgt met het aantal toepassingen voor GPS-ontvangers in telefoons. Het bedrijf verwacht dat er dit jaar in totaal 77 miljoen telefoons met GPS-ontvanger erin over de toonbank zullen gaan, dat is 34% meer dan de 57 miljoen van vorig jaar. Dit aantal zal later alleen nog maar verder stijgen, de stijging is te danken aan een aantal factoren. Natuurlijk is de vergroting van het aantal toepassingen één van deze factoren, maar er zijn ook andere succesfactoren voor de GPS in telefoons. De populariteit zou bijvoorbeeld ook nog meeliften op het groeiende gebruik van navigatiesystemen, volgens het onderzoeksbureau.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via