Steeds minder smartphones gestolen in Rotterdam

In Rotterdam blijft het aantal diefstallen van smartphones dalen. Een campagne uit 2013 lijkt hier een belangrijk aandeel in te hebben. De lol is er voor dieven inmiddels wel vanaf om smartphones in de Maasstad te jatten.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog

Hierover schrijft het AD. De campagne ‘Ga slim met je smartphone om’ liep in 2013. In dat jaar werden er in Rotterdam 914 smartphones gestolen. Althans: waarvan de diefstal werd aangegeven. Een jaar later waren dat al een stuk minder aantal diefstallen. 700 om precies te zijn.

Sinds de campagne zijn mensen een stuk voorzichter wanneer ze hun smartphone op straat gebruiken. “Het was een moeite van niets om zo’n ding uit iemand handen te grissen”, vertelt een woordvoerder van de politie. “’s Nachts om drie uur in je eentje op straat lopen bellen was eigenlijk vragen om problemen.”

Daarnaast wees de campagne mensen erop hun smartphone beter te beveiligen. Hierdoor hebben dieven steeds minder vaak wat aan de smartphone die ze hebben gestolen, omdat deze op afstand geblokkeerd kunnen worden of niet toegankelijk zijn vanwege een goede beveiliging. Het wordt voor de Rotterdamse dief daarom steeds minder de moeite waard een smartphone te jatten.

Waar het voor dieven vroeger vaak een kwestie was van de fabrieksinstellingen van een smartphone te herstellen, gaat dat nu een stuk lastiger. Als het al mogelijk is. Vroeger kon een smartphone ‘als nieuw’ worden doorverkocht nadat hij opnieuw was ingesteld. Nu is dat steeds minder vaak het geval. Deels vanwege een betere beveiliging, deels vanwege de eigenaar die zijn bezit beter beschermt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Roamingkosten

Vanaf 15 juni geen extra roamingkosten meer: dit gaat er precies veranderen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters