Stephen Elop vertrekt bij Microsoft

Stephen Elop vertrekt bij Microsoft. De topman was eerder actief voor Nokia en was een van de stuwende krachten van de overname van Nokia door Microsoft. Nu wordt hij dus bedankt voor bewezen diensten.

Stephen Elop Nokia

Dit laat Microsoft weten in een voetnoot in zijn persbericht. De fabrikant gaat de top van een aantal afdelingen reorganiseren. Hierdoor moeten Stephen Elop, Kirill Tatarinov en Eric Rudder het veld bij Microsoft ruimen. Mark Penn vertrekt op eigen initiatief bij de fabrikant.

Elop was zowel actief voor Microsoft als Nokia en moet nu dus vertrekken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat Windows Phone nog altijd als besturingssysteem, kijkende naar iOS en Android, een kleine speler is. Microsoft rept hier echter met geen woord over.

“Stephen en ik zijn tot overeenstemming gekomen dat dit voor hem het juiste moment is om bij Microsoft te vertrekken”, vertelt CEO Satya Nadella in een e-mail aan zijn werknemers over het vertrek van Elop.

Binnen de top verschuiven er een aantal plaatsen. Onder topman Nadella gaan twaalf mensen die aan hem moeten rapporteren. Terry Myerson wordt de Executive Vice President voor de afdeling Windows & Devices. Opvallend is dus dat het besturingssysteem en de ontwikkeling van smartphones door één afdeling gerealiseerd moeten worden.

Het is de vraag wat andere fabrikanten die Windows Phone-smartphones ontwikkelen daar van vinden. Het wijst er in ieder geval op dat Microsoft voorlopig zelf de kar blijft trekken wat betreft smartphones die op Windows Phone of Windows 10 Mobile draaien.

Elop zal Microsoft na een transitieperiode verlaten, al is de kans natuurlijk aanwezig dat hij nu al in een hangmat ligt. Het is nog onbekend wat Elop zelf van deze stap vindt en of hij onder de pannen kan komen van een andere werkgever.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters