Sterke kwartaalcijfers voor Samsung

Producent Samsung heeft erg goede cijfers laten zien over het derde kwartaal van 2010. De producent wist maar liefst bijna 4 miljard dollar winst te maken en iets meer dan 72 miljoen telefoons te verkopen in het kwartaal.

Samsung Galaxy S

Producent Samsung heeft een bijzonder goed kwartaal achter de rug. De Koreaan, die inmiddels een grootmacht is geworden op de mobiele markt, wist in een kwartaal niet minder dan 3.97 miljard dollar winst te maken waardoor de resevers van Samsung flink aangevuld zijn. De omzet van het bedrijf kwam uit om 35.78 miljard dollar wat een stijging vertegenwoordigd van 17 procent vergeleken met het zelfde kwartaal in 2009. Vooral het onderdeel voor chips en flashgeheugen deed het bijzonder goed en zag zijn omzet met 60 procent stijgen tot 6 miljard dollar. Deze groei was vooral toe te schrijven doordat de vraag voor smartphones en tablets sterk groeide en Samsung voor deze onderdelen hofleverancier is voor producenten als Apple en een hoop andere producenten.

Ook de telefoons deden het lang niet slecht bij de Koreaan. Zo zag Samsung de afzet van telefoons met 17 procent stijgen naar 71.4 miljoen stuks wereldwijd in een kwartaal waarmee Samsung een sterke tweede plek behoud als het gaat om wereldwijde verkopen van telefoons. De winst van deze divisie kwam uit op een miljard dollar en dat was vooral toe te schrijven aan haar smartphones. Zo heeft Samsung tot nog toe 7 miljoen Galaxy S-smartphones verkocht en 2 miljoen Wave-telefoons. De producent verwacht dat het nog dit jaar op de 10 miljoen Galaxy S-telefoons zal gaan uitkomen wereldwijd, iets dat de Koreaan geen windeieren zal gaan leggen. Samsung kreeg echter wel tegenwind bij haar schermen divisie en ook de TV’s maakten verlies samen met de camera’s. Volgens Samsung zit de groei vooral bij telefoons en haar flashgeheugen de komende periodes.

Bron: electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters