Steve Ballmer bevestigt Windows Mobile 7 voor 2010

In een interview dat gisteren plaatsvond heeft Steve Ballmer bevestigd dat Windows Mobile 7 in 2010 vrijgegeven gaat worden. De Microsoft-directeur wist ook te melden dat de Windows-tak en de Mobile-tak dichter naar elkaar zullen gaan groeien.

Steve Balmer

Gisteren heeft Steve Ballmer in een telefonisch interview meer duidelijkheid gegeven over de mobiele tak van Microsoft. Zo gaf Ballmer aan dat Windows Mobile 7 gepland staat voor 2010 en naar verwachting zal rond het Mobile World Congress van volgend jaar de lancering gaan plaatsvinden. Ook werd duidelijk dat Windows en Windows Mobile verder naar elkaar zullen gaan groeien. Zo zal Windows Mobile 7 gebaseerd zijn op een Windows-kernel en moet het uiteindelijk de twee producten verder naar elkaar toe gaan brengen. Ook gaf Ballmer aan dat we geen Microsoft-telefoon hoeven te verwachten aangezien hij meer heil ziet in een licentiemodel zoals dat nu het geval is dan in een eigen telefoon die de concurrentie aan moet gaan met bedrijven die samenwerken met Microsoft.

Windows Mobile 7

Ballmer heeft het volste vertrouwen in 6.5 en hij heeft dan ook te kennen gegeven dat Microsoft meer geld gaat steken in marketing omtrent Windows Mobile en in R&D. Daarnaast zal de softwaregigant zich ook meer gaan richten op aanvullende mobiele diensten zoals Software Market. Windows Mobile is momenteel het derde OS voor smartphone met op de eerste plaats Symbian en op de tweede plaats RIM. De mobile-tak maakt nog amper winst binnen het bedrijf, hier moet het komend jaar verandering in gaan komen. Ballmer wist niet te melden wanneer we Windows Mobile 6.5 precies mogen gaan verwachten.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters