Steve Ballmer bevestigt Windows Mobile 7 voor 2010

In een interview dat gisteren plaatsvond heeft Steve Ballmer bevestigd dat Windows Mobile 7 in 2010 vrijgegeven gaat worden. De Microsoft-directeur wist ook te melden dat de Windows-tak en de Mobile-tak dichter naar elkaar zullen gaan groeien.

Steve Balmer

Gisteren heeft Steve Ballmer in een telefonisch interview meer duidelijkheid gegeven over de mobiele tak van Microsoft. Zo gaf Ballmer aan dat Windows Mobile 7 gepland staat voor 2010 en naar verwachting zal rond het Mobile World Congress van volgend jaar de lancering gaan plaatsvinden. Ook werd duidelijk dat Windows en Windows Mobile verder naar elkaar zullen gaan groeien. Zo zal Windows Mobile 7 gebaseerd zijn op een Windows-kernel en moet het uiteindelijk de twee producten verder naar elkaar toe gaan brengen. Ook gaf Ballmer aan dat we geen Microsoft-telefoon hoeven te verwachten aangezien hij meer heil ziet in een licentiemodel zoals dat nu het geval is dan in een eigen telefoon die de concurrentie aan moet gaan met bedrijven die samenwerken met Microsoft.

Windows Mobile 7

Ballmer heeft het volste vertrouwen in 6.5 en hij heeft dan ook te kennen gegeven dat Microsoft meer geld gaat steken in marketing omtrent Windows Mobile en in R&D. Daarnaast zal de softwaregigant zich ook meer gaan richten op aanvullende mobiele diensten zoals Software Market. Windows Mobile is momenteel het derde OS voor smartphone met op de eerste plaats Symbian en op de tweede plaats RIM. De mobile-tak maakt nog amper winst binnen het bedrijf, hier moet het komend jaar verandering in gaan komen. Ballmer wist niet te melden wanneer we Windows Mobile 6.5 precies mogen gaan verwachten.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters