Steve Ballmer: ''iOS-versie van Microsoft Office is onnodig''

CEO Steve Ballmer van Microsoft heeft gezegd dat het niet nodig is om app-versies van de verschillende onderdelen van Microsoft Office aan te bieden voor iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad. Ballmer wijst erop dat gebruikers van deze apparaten gewoon via de browser Office-applicaties kunnen gebruiken.

Samsung Galaxy Note 10.1 review office

Ballmer heeft het hier over Office on Demand. Dat biedt een PC zonder Word, Excel of Powerpoint de mogelijkheid om deze programma’s toch te draaien door ze tijdelijk via internet te gebruiken; een soort streaming, maar dan voor software. Gebruikers van een Mac zijn ook op deze browserversies van Word, Excel en Powerpoint aangewezen.

Deze apps zijn nogal basaal. Het is mogelijk een document of presentatie te maken in een van de drie programma’s, maar alle mogelijkheden van de echte Microsoft-software bezitten de web-versies niet.

Ballmer meldde in een gesprek met Bloomberg: ”Wij zijn heel gelukkig met het product dat we nu op de markt brengen. Het is logisch voor apparaten als de Mac en de PC. We hebben een product waarvan wij denken dat het erg logisch in elkaar steekt. Iedereen kan altijd via de browser gebruik maken van Office en dat is erg belangrijk.”

Vorig jaar deed het gerucht de ronde dat een iOS-versie van Microsoft Office ongeveer nu zou uitkomen. Onlangs werd dat nog in een online verschenen rapport herhaald.

De reden dat Microsoft hier van af ziet, heeft volgens de geruchtenmachine te maken met het feit dat Apple van elke in de App Store verkochte app dertig procent van de prijs inpikt. Ook zouden er moeilijkheden rijzen rond het abonnementmodel dat Microsoft voortaan voor Office wil hanteren.

Een analist van IDC vindt echter dat Microsoft beter snel iOS- en Androidversies van Office kan uitbrengen. Anders mist Microsoft de boot. Het levert Microsoft bovendien ontzettend veel winst op door Office uit te brengen voor deze concurrerende platfoms, meldt de analist.

Bron: Citeworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters