Steve Ballmer: ''iOS-versie van Microsoft Office is onnodig''

CEO Steve Ballmer van Microsoft heeft gezegd dat het niet nodig is om app-versies van de verschillende onderdelen van Microsoft Office aan te bieden voor iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad. Ballmer wijst erop dat gebruikers van deze apparaten gewoon via de browser Office-applicaties kunnen gebruiken.

Samsung Galaxy Note 10.1 review office

Ballmer heeft het hier over Office on Demand. Dat biedt een PC zonder Word, Excel of Powerpoint de mogelijkheid om deze programma’s toch te draaien door ze tijdelijk via internet te gebruiken; een soort streaming, maar dan voor software. Gebruikers van een Mac zijn ook op deze browserversies van Word, Excel en Powerpoint aangewezen.

Deze apps zijn nogal basaal. Het is mogelijk een document of presentatie te maken in een van de drie programma’s, maar alle mogelijkheden van de echte Microsoft-software bezitten de web-versies niet.

Ballmer meldde in een gesprek met Bloomberg: ”Wij zijn heel gelukkig met het product dat we nu op de markt brengen. Het is logisch voor apparaten als de Mac en de PC. We hebben een product waarvan wij denken dat het erg logisch in elkaar steekt. Iedereen kan altijd via de browser gebruik maken van Office en dat is erg belangrijk.”

Vorig jaar deed het gerucht de ronde dat een iOS-versie van Microsoft Office ongeveer nu zou uitkomen. Onlangs werd dat nog in een online verschenen rapport herhaald.

De reden dat Microsoft hier van af ziet, heeft volgens de geruchtenmachine te maken met het feit dat Apple van elke in de App Store verkochte app dertig procent van de prijs inpikt. Ook zouden er moeilijkheden rijzen rond het abonnementmodel dat Microsoft voortaan voor Office wil hanteren.

Een analist van IDC vindt echter dat Microsoft beter snel iOS- en Androidversies van Office kan uitbrengen. Anders mist Microsoft de boot. Het levert Microsoft bovendien ontzettend veel winst op door Office uit te brengen voor deze concurrerende platfoms, meldt de analist.

Bron: Citeworld

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters