Steve Ballmer: 'Microsoft gaat meer hardware maken'

Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft in een brief voor investeerders onthuld dat het softwarebedrijf na de X-Box en de Surface-tablet meer hardware wil gaan maken. Wat direct de geruchtenmachine over een eigen Surface-smartphone van Microsoft heeft aangewakkerd.

Ballmer

Ballmer meldt in zijn brief dat Microsoft in de toekomst meer eigen hardware uit gaat brengen. ”Af en toe zullen wij specifieke apparaten voor specifieke doeleinden maken, zoals we hebben gedaan met de Xbox en de recent aangekondigde Microsoft Surface”, aldus de Microsoft-chef. Over een smartphone op Windows Phone 8 was echter niets concreets te lezen.

Op deze manier probeert Microsoft concurrent Apple een beetje na te doen. Door de eigen software te integreren met hardware van hoge kwaliteit, worden geintegreerde producten gemaakt die de consument aanspreken, zo is de gedachte bij Microsoft.

Echter: Microsoft heeft al jaren stevige banden met hardwarepartners, de computerfabrikanten die Windows op hun pc’s zetten. Daar wordt dan direct mee geconcurreerd. Ook zou Microsoft er, net als Apple, voor kunnen kiezen om Windows uitsluitend voor de eigen hardware te bestemmen. Ballmer wil het gevecht met de pc-fabrikanten echter niet aan en meldt in zijn brief dat de hardwarefabrikanten niet in de steek worden gelaten.

”We gaan door met een stevig ecosysteem van partners die een breed spectrum leveren van Windows pc’s, tablets en telefoons. We doen dit omdat onze klanten keuzevrijheid willen en we geloven ook niet dat één bedrijf alle 1,3 miljard Windowsgebruikers in de hele wereld kan bedienen.”

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters