Steve Ballmer: 'Microsoft gaat meer hardware maken'

Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft in een brief voor investeerders onthuld dat het softwarebedrijf na de X-Box en de Surface-tablet meer hardware wil gaan maken. Wat direct de geruchtenmachine over een eigen Surface-smartphone van Microsoft heeft aangewakkerd.

Ballmer

Ballmer meldt in zijn brief dat Microsoft in de toekomst meer eigen hardware uit gaat brengen. ”Af en toe zullen wij specifieke apparaten voor specifieke doeleinden maken, zoals we hebben gedaan met de Xbox en de recent aangekondigde Microsoft Surface”, aldus de Microsoft-chef. Over een smartphone op Windows Phone 8 was echter niets concreets te lezen.

Op deze manier probeert Microsoft concurrent Apple een beetje na te doen. Door de eigen software te integreren met hardware van hoge kwaliteit, worden geintegreerde producten gemaakt die de consument aanspreken, zo is de gedachte bij Microsoft.

Echter: Microsoft heeft al jaren stevige banden met hardwarepartners, de computerfabrikanten die Windows op hun pc’s zetten. Daar wordt dan direct mee geconcurreerd. Ook zou Microsoft er, net als Apple, voor kunnen kiezen om Windows uitsluitend voor de eigen hardware te bestemmen. Ballmer wil het gevecht met de pc-fabrikanten echter niet aan en meldt in zijn brief dat de hardwarefabrikanten niet in de steek worden gelaten.

”We gaan door met een stevig ecosysteem van partners die een breed spectrum leveren van Windows pc’s, tablets en telefoons. We doen dit omdat onze klanten keuzevrijheid willen en we geloven ook niet dat één bedrijf alle 1,3 miljard Windowsgebruikers in de hele wereld kan bedienen.”

Bron: BGR

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters