Steve Ballmer moet inkomen inleveren vanwege slechte verkoop Surface-tablets

CEO Steve Ballmer van Microsoft moet een flink stuk van zijn inkomen inleveren vanwege de slechte prestaties van het bedrijf. Hij krijgt een soort omgekeerde bonus: niet honderd procent, maar 79 procent van zijn loon.

Microsoft CEO Steve Ballmer

Microsoft presenteerde laatst teleurstellende kwartaalcijfers. Er werd 900 miljoen dollar afgeschreven op onverkochte Surface RT-tablets. Ook Windows 8 loopt niet zoals Microsoft het had verwacht. De prestaties van het bedrijf als geheel hebben bij Microsoft gevolgen voor de hoogte van het loon van de hoogste baas, Steve Ballmer. Die krijgt ‘maar’ 79 procent van het maximaal haalbare salaris.

Ballmer kreeg vorig jaar ook al minder loon. Microsoft preseteerde toen ook niet zo best en de CEO ontving toen 91 procent van zijn salaris.

Het kost Microsoft moeite om Windows 8 aan de man te brengen, aangezien de pc-markt krimpt en dus ook het aantal verkochte softwarelicenties voor Windows. Steeds meer klanten stappen over op smartphones en tablets. Daarop zijn steeds meer taken te verrichten die tot voor kort alleen op een pc gedaan konden worden. In de mobiele wereld is Microsoft nog altijd geen grote speler.

Windows 8 is wereldwijd nog maar net het beperkte marktaandeel van Apple’s OS X-platform voorbij gestoken. Windows 8 lijkt op Windows Phone, met tegels die het gebruiksgemak zouden moeten vergroten. Maar veel consumenten kunnen daar moeilijk aan wennen.

Toch zet Microsoft al zijn gewicht achter het nieuwe OS, wat blijkt uit de plannen om een Surface 2-tablet met Windows RT uit te brengen.

Steve Ballmer gaat over een klein jaar weg bij Microsoft. Het bedrijf zoekt nog naar een opvolger.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marco Nijhuis -

    W8 is in mijn ogen een grote flop ondanks dat het goed OS is, er zijn dit jaar dan ook meer W7 versies verkocht dan W8. Dit waren bewuste aanschaf keuzes.
    W8 is onpersoonlijk qua vormgeving, minder overzichtelijk, eigenlijk bedoeld voor touchscreens, geen traditioneel start menu etc.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters