Steve Ballmer moet inkomen inleveren vanwege slechte verkoop Surface-tablets

CEO Steve Ballmer van Microsoft moet een flink stuk van zijn inkomen inleveren vanwege de slechte prestaties van het bedrijf. Hij krijgt een soort omgekeerde bonus: niet honderd procent, maar 79 procent van zijn loon.

Microsoft CEO Steve Ballmer

Microsoft presenteerde laatst teleurstellende kwartaalcijfers. Er werd 900 miljoen dollar afgeschreven op onverkochte Surface RT-tablets. Ook Windows 8 loopt niet zoals Microsoft het had verwacht. De prestaties van het bedrijf als geheel hebben bij Microsoft gevolgen voor de hoogte van het loon van de hoogste baas, Steve Ballmer. Die krijgt ‘maar’ 79 procent van het maximaal haalbare salaris.

Ballmer kreeg vorig jaar ook al minder loon. Microsoft preseteerde toen ook niet zo best en de CEO ontving toen 91 procent van zijn salaris.

Het kost Microsoft moeite om Windows 8 aan de man te brengen, aangezien de pc-markt krimpt en dus ook het aantal verkochte softwarelicenties voor Windows. Steeds meer klanten stappen over op smartphones en tablets. Daarop zijn steeds meer taken te verrichten die tot voor kort alleen op een pc gedaan konden worden. In de mobiele wereld is Microsoft nog altijd geen grote speler.

Windows 8 is wereldwijd nog maar net het beperkte marktaandeel van Apple’s OS X-platform voorbij gestoken. Windows 8 lijkt op Windows Phone, met tegels die het gebruiksgemak zouden moeten vergroten. Maar veel consumenten kunnen daar moeilijk aan wennen.

Toch zet Microsoft al zijn gewicht achter het nieuwe OS, wat blijkt uit de plannen om een Surface 2-tablet met Windows RT uit te brengen.

Steve Ballmer gaat over een klein jaar weg bij Microsoft. Het bedrijf zoekt nog naar een opvolger.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marco Nijhuis -

    W8 is in mijn ogen een grote flop ondanks dat het goed OS is, er zijn dit jaar dan ook meer W7 versies verkocht dan W8. Dit waren bewuste aanschaf keuzes.
    W8 is onpersoonlijk qua vormgeving, minder overzichtelijk, eigenlijk bedoeld voor touchscreens, geen traditioneel start menu etc.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters