Steve Ballmer noemt Windows Phone 7 nog geen succes

”In een jaar tijd zijn we van heel klein… naar heel klein gegaan.” Microsoft-CEO Steve Ballmer erkent dat het lang niet zo hard is gelopen met Windows Phone 7 als hij een jaar geleden hoopte. Dat zei hij tijdens een keynote tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference.

Nokia Windows Phone 7

Microsoft heeft vbele successen geboekt in het afgelopen jaar, maar Windows Phone 7 hoorde daar niet bij, erkende de CEO. Microsoft Office doet het goed, Windows 7 is een succes, maar de doelstellingen met Windows Phone 7 zijn verre van gehaald. Het marktaandeel van het jonge mobiele besturingssysteem is zeer gering. Ongeveer één procent van de telefoons in Amerika loopt op Windows Phone 7, schatte onderzoeksbureau Nielsen onlangs.

Dat biedt het voordeel dat het alleen maar beter kan gaan, meldde Ballmer. Hij houdt het vertrouwen dat er de komende jaren meer gebruikers zullen komen voor het OS. ”U zult een heleboel vooruitgang in de markt zien”, meldde hij.

Op het vlak van de gewone besturingssystemen kon Ballmer het echter niet nalaten om een sneer uit te delen aan Apple, zonder die naam overigens te noemen. Hij memoreerde dat Windows inmiddels 350 miljoen licenties voor Windows 7 heeft verkocht, tegen twintig miljoen voor andere bedrijven waar hij Apple mee bedoelde. ”350 is veel meer dan 20”, rekende hij zijn 12000-koppige publiek voor.

Bron: PC World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. darkmaffia -

  Beetje rare titel. Die alleen gebaseerd is op de volgende quote;

  Phones, we've gone from very small to very small, but it's been a heck of a year. (Laughter.) And you're going to see a lot of progress in that market competitively as we move forward.

  Om daar nu die titel op te baseren en vervolgens de volgende quotes van 'm niet mee te nemen…

  A year ago, Microsoft had no Windows Phone. In the last year, we've sold millions of phones. When we survey our users, nine out of ten of the people who bought a Windows Phone absolutely would recommend it to a friend. It's certainly a very busy, active, competitive market. We've got a lot of work to do to break through. And yet, the people in the phone business believe us. We've already had over 20,000 applications built for Windows Phone in eight months. That's a faster ramp than either Android or iPhone had.

  Of deze, waarin onderzoeksbureau's (niet hij) voorspellen dat het de nummer 2 in de markt is in 2015. Ik vraag me dan wel af welk OS nummer 1 is… (gezien het aantal verschillende devices denk ik persoonlijk Android)

  Others believe, too. Gartner and IDC both did predictions this year that said Windows Phone would be the No. 2 phone in the market by 2015.

  1. martijn -

   Een extra concurrent wordt de consument er niet slecheter van. Je merkt gewoon dat MS alles eraan gelegen is de klant het naar zijn zin te maken. Ze luisteren naar de klant en verweken het bij voldoende vraag. Apple heeft een ander instelling. Zo doen wij het en niet anders.Indien WP7 meer marktaandel krijgt zal Apple ook naar de klant moeten luisteren.

  2. bartvuijk -

   Als je in een jaar tijd slechts één procent van je thuismarkt weet te bereiken, doe je het gewoon rampzalig slecht imho. Vergelijk dat even met de stormachtige groei van iOS en Android. Zelfs het oude Windows Mobile doet het nog beter. Nog daargelaten dat we bijv. in Nederland nog steeds zitten te wachten op officiële ondersteuning voor WP7.

   Wij vinden het hier een heel mooi OS, erg veelbelovend, één van ons heeft zelfs een WP7-schil op z'n Google Nexus S geïnstalleerd! Maar pas als Nokia met z'n langverwachte super-WP7-toestellen komt zal er denk ik pas echt iets veranderen. Ik help het ze hopen. 😉

 2. crim -

  Hij heeft wel gelijk, bij een instant-succes ben je meer geneigd achterover te gaan zitten.

  Nu zijn ze volop bezig met het zoeken naar hardware partnerships en het optimaliseren van de software.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters