Steve Ballmer noemt Windows Phone 7 nog geen succes

”In een jaar tijd zijn we van heel klein… naar heel klein gegaan.” Microsoft-CEO Steve Ballmer erkent dat het lang niet zo hard is gelopen met Windows Phone 7 als hij een jaar geleden hoopte. Dat zei hij tijdens een keynote tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference.

Nokia Windows Phone 7

Microsoft heeft vbele successen geboekt in het afgelopen jaar, maar Windows Phone 7 hoorde daar niet bij, erkende de CEO. Microsoft Office doet het goed, Windows 7 is een succes, maar de doelstellingen met Windows Phone 7 zijn verre van gehaald. Het marktaandeel van het jonge mobiele besturingssysteem is zeer gering. Ongeveer één procent van de telefoons in Amerika loopt op Windows Phone 7, schatte onderzoeksbureau Nielsen onlangs.

Dat biedt het voordeel dat het alleen maar beter kan gaan, meldde Ballmer. Hij houdt het vertrouwen dat er de komende jaren meer gebruikers zullen komen voor het OS. ”U zult een heleboel vooruitgang in de markt zien”, meldde hij.

Op het vlak van de gewone besturingssystemen kon Ballmer het echter niet nalaten om een sneer uit te delen aan Apple, zonder die naam overigens te noemen. Hij memoreerde dat Windows inmiddels 350 miljoen licenties voor Windows 7 heeft verkocht, tegen twintig miljoen voor andere bedrijven waar hij Apple mee bedoelde. ”350 is veel meer dan 20”, rekende hij zijn 12000-koppige publiek voor.

Bron: PC World

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters