Steve Ballmer vervangt topman Windows Phone

Microsoft topman Steve Ballmer heeft in een interne memo bekend gemaakt dat de topman van Windows Phone zich bezig gaat houden met Windows 8. De nieuwe topman van Windows Phone, Terry Myerson, is al een vice-president binnen de Microsoftgelederen.

De memo werd onderschept door All Things Digital. Het is onduidelijk waarom de topman vervangen is door Steve Ballmer. De afzet van Windows Phone-smartphones blijft nog steeds achter bij de doelstelling van Microsoft en eventueel kan in deze hoek de verplaatsing van topman Andy Lees gezocht worden. Lees was drie jaar lang verantwoordelijk voor alle Windows Phone-ontwikkelingen. Sinds de introductie van het OS heeft Microsoft onder anderen Nokia aan zich weten te binden, maar desondanks heeft het OS nog te weinig tractie in de markt gekregen, aldus Steve Ballmer.

Lees wordt opgevolgd door Terry Myerson die tot nu toe verantwoordelijk was voor alle technische aspecten van Windows Phone. Myerson zal nu marketing en sales eveneens onder zijn hoede gaan nemen en daarmee nagenoeg helemaal verantwoordelijk worden voor het OS. Myerson was onderdeel van het team dat Windows Phone 7 ontwikkeld heeft en Microsoft weer nieuwe kansen moest geven op de smartphone markt.

Lees zal op zijn beurt tussen wal en schip gaan vallen; hij wordt verantwoordelijk voor de convergentie tussen Windows 8 en Windows Phone. Lees zal moeten onderzoeken en sturen hoe de twee systemen beter tot elkaar kunnen komen, tezamen met de Xbox-tak van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters