Steve Ballmer vervangt topman Windows Phone

Microsoft topman Steve Ballmer heeft in een interne memo bekend gemaakt dat de topman van Windows Phone zich bezig gaat houden met Windows 8. De nieuwe topman van Windows Phone, Terry Myerson, is al een vice-president binnen de Microsoftgelederen.

De memo werd onderschept door All Things Digital. Het is onduidelijk waarom de topman vervangen is door Steve Ballmer. De afzet van Windows Phone-smartphones blijft nog steeds achter bij de doelstelling van Microsoft en eventueel kan in deze hoek de verplaatsing van topman Andy Lees gezocht worden. Lees was drie jaar lang verantwoordelijk voor alle Windows Phone-ontwikkelingen. Sinds de introductie van het OS heeft Microsoft onder anderen Nokia aan zich weten te binden, maar desondanks heeft het OS nog te weinig tractie in de markt gekregen, aldus Steve Ballmer.

Lees wordt opgevolgd door Terry Myerson die tot nu toe verantwoordelijk was voor alle technische aspecten van Windows Phone. Myerson zal nu marketing en sales eveneens onder zijn hoede gaan nemen en daarmee nagenoeg helemaal verantwoordelijk worden voor het OS. Myerson was onderdeel van het team dat Windows Phone 7 ontwikkeld heeft en Microsoft weer nieuwe kansen moest geven op de smartphone markt.

Lees zal op zijn beurt tussen wal en schip gaan vallen; hij wordt verantwoordelijk voor de convergentie tussen Windows 8 en Windows Phone. Lees zal moeten onderzoeken en sturen hoe de twee systemen beter tot elkaar kunnen komen, tezamen met de Xbox-tak van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters