Steve Jobs: “Google Search blijft gewoon op de iPhone staan”

Tijdens een conferentie georganiseerd door The New York Times was Apple CEO Steve Jobs te gast. Tijdens de zogenaamde All Things Digital conference wist Jobs te vertellen dat Google gewoon op de iPhone mag blijven en dat Apple weinig tegen Adobe’s Flash heeft.

Apple CEO Steve Jobs

Tijdens de All Things Digital conference in Amerika was Apple CEO Steve Jobs door de New York Times uitgenodigd om live geïnterviewd te worden op de bune. De CEO sprak opmerkelijk open over de laatste ontwikkelingen waarmee Apple te maken had. Zo wist de CEO te vertellen dat de Apple iPad al gedeeltelijk ontwikkeld was voor de iPhone en dat gaandeweg ze overgestapt zijn op de iphone omdat de CEO daar meer potentie in zag. Jobs wist ook te beantwoorden waarom er opeens een oorlog lijkt te woeden tussen Adobe en Apple. Volgens Jobs heeft Apple een zakelijke overweging gemaakt om niet voor Flash te gaan omdat het te veel de prestaties van een apparaat zou beïnvloeden. De CEO gaf als kanttekening aan dat ze Adobe hadden uitgenodigd om Flash opnieuw aan Apple te presenteren als dit niet meer het geval was, maar Adobe zou nooit meer naar het hoofdkantoor van Apple zijn gekomen om een beter presterende software te presenteren. Hij benadrukt dan ook dat HTML5 de toekomst is.

Jobs ging ook in op de zelfmoorden die momenteel Apple-producent Foxconn plagen. De CEO wist te melden dat hij het betreurt en dat Apple nu druk bezig is om te begrijpen wat er aan de gang is en naar oplossingen te zoeken. Tot slot liet de CEO ook zijn mening op Google los. Volgens hem is de relatie verslechterd sinds Google een directe concurrent van Apple iPhone werd met Android. Echter zou dit niet betekenen dat Google-applicaties verdwijnen van de iPad en iPhone. ‘We kunnen elkaars concurrenten zijn maar wel beschaafd met elkaar omgaan en dus elkaars producten gebruiken’, aldus de CEO van Apple.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters