Steve Jobs: “Ik zal tot mijn dood tegen Android blijven strijden”

Steve Jobs laat in zijn autobiographie los dat hij woedend was toen Android aangekondigd werd. Volgens de topman van Apple is het OS van top tot teen afgekeken van iOS en stelde hij zich zelf ten doel om het OS te stoppen.

Het boek dat volgende week zal uit zal gaan komen is inmiddels al in handen van verschillende redacties. Zo tekent Associated Press op dat in de biografie van Steve Jobs te lezen valt dat hij intens kwaad was op de stap van Google om het Android OS te introduceren. Volgens Jobs is het OS van Google gebouwd uit gestolen ideeën die in iOS verwerkt zitten. Jobs heeft dan ook gezegd dat hij desnoods al het geld van Apple, destijds 40 miljard dollar maar inmiddels al 81 miljard dollar, zou besteden als het nodig was om Google te doen stoppen om het OS te verkopen en te bouwen.

Jobs heeft daarnaast ook gemeld dat hij er desnoods een ‘kernoorlog’ over wilde voeren met Google om het bedrijf te dwingen te stoppen met Android. De oud-topman van Apple heeft met toenmalig topman Eric Schmidt ook om tafel gezeten om hem te overtuigen om te stoppen met het bouwen van Android. Jobs gaf tijdens het gesprek aan dat het hem niet om geld ging en dat hij dan ook geen vergoeding van Google wilde voor het Android OS. “Al geef je me 5 miljard dollar, dan zou ik het niet willen. We hebben genoeg geld, daar gaat het niet om, het gaat erom dat je onze ideeën hebt gestolen en verwerkt in jullie producten en dat is diefstal”, aldus Jobs in zijn biografie.

De biografie van Steve Jobs is de eerste en gelijk de laatste waaraan de oud topman van Apple aan heeft mee gewerkt. De auteur van het boek, Walter Isaacson, heeft in meer dan 30 interviews met Steve Jobs zijn leven opgetekend. Het boek zal volgende week in de verkoop gaan. Steve Jobs overleed op 6 oktober op 56 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Steve Jobs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bahri -

  ""Jobs , gaf tijdens het gesprek aan dat het niet om geld ging "" Wat een kletskoek zeg …tuurlijk gaat het wel om geld …de grootste redenen dat de meeste mensen een android verkiezen boven IOS is toch echt de prijs van zo'n stervensdure Iphone..Had dan al je Iphones belachelijk laag geprijsd …dan was Steve Jobs zo klaar met android !! 🙁

 2. Joey -

  Het is een begrijpelijke reactie, echter niet helemaal realistisch. Het gaat trouwens fantastisch met apple, weet niet wat alle android fanboys hierboven bedoelen?

  1. Hans -

   @Joey:is dit een typische Apple fanboy reactie om iedereen over één kam te scheren. Zowel Apple als Android toestel fabrikanten maken beiden mooie apparaten maar ik ben ook van beiden geen fanboy.

 3. Angelo -

  Het is heel erg wat de man is overkomen… Maar door zijn ziekte heeft hoogstwaarschijnlijk niet meer rationeel kunne denken, en is de patenten oorlog begonnen. Dit ten kosten van zijn bedrijf!! Aan de ene kant was hij geniaal, maar dit ligt ook dicht bij krankzinnigheid. Als je je concurent wilt verslaan, dan zal je met je bedrijf of wat dan ook gas moeten geven, en geen oorlog beginnen. Dit is een teken van zwakte!! bye bye apple!!

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters