Steve Jobs: “Ik zal tot mijn dood tegen Android blijven strijden”

Steve Jobs laat in zijn autobiographie los dat hij woedend was toen Android aangekondigd werd. Volgens de topman van Apple is het OS van top tot teen afgekeken van iOS en stelde hij zich zelf ten doel om het OS te stoppen.

Het boek dat volgende week zal uit zal gaan komen is inmiddels al in handen van verschillende redacties. Zo tekent Associated Press op dat in de biografie van Steve Jobs te lezen valt dat hij intens kwaad was op de stap van Google om het Android OS te introduceren. Volgens Jobs is het OS van Google gebouwd uit gestolen ideeën die in iOS verwerkt zitten. Jobs heeft dan ook gezegd dat hij desnoods al het geld van Apple, destijds 40 miljard dollar maar inmiddels al 81 miljard dollar, zou besteden als het nodig was om Google te doen stoppen om het OS te verkopen en te bouwen.

Jobs heeft daarnaast ook gemeld dat hij er desnoods een ‘kernoorlog’ over wilde voeren met Google om het bedrijf te dwingen te stoppen met Android. De oud-topman van Apple heeft met toenmalig topman Eric Schmidt ook om tafel gezeten om hem te overtuigen om te stoppen met het bouwen van Android. Jobs gaf tijdens het gesprek aan dat het hem niet om geld ging en dat hij dan ook geen vergoeding van Google wilde voor het Android OS. “Al geef je me 5 miljard dollar, dan zou ik het niet willen. We hebben genoeg geld, daar gaat het niet om, het gaat erom dat je onze ideeën hebt gestolen en verwerkt in jullie producten en dat is diefstal”, aldus Jobs in zijn biografie.

De biografie van Steve Jobs is de eerste en gelijk de laatste waaraan de oud topman van Apple aan heeft mee gewerkt. De auteur van het boek, Walter Isaacson, heeft in meer dan 30 interviews met Steve Jobs zijn leven opgetekend. Het boek zal volgende week in de verkoop gaan. Steve Jobs overleed op 6 oktober op 56 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Steve Jobs

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters