Steve Jobs: “iPhone 4 problemen ook bij andere telefoons”

Apple heeft tijdens een persconferentie in Amerika tekst en uitleg gegeven over de huidige iPhone 4 problemen. Volgens CEO Steve Jobs zijn de problemen minder groot dan dat ze lijken en is het allemaal nog steeds middels een software-update op te lossen of middels een gratis beschermhoes.

Apple topman Steve Jobs heeft tijdens de onlangs aangekondigde persconferentie op het hoofdkantoor van Apple tekst en uitleg gegeven over de iPhone 4 perikelen die momenteel het bedrijf parten spelen. De fabrikant had eerder al bekend gemaakt dat het probleem van het nieuwe toestel softwarematig van aard was en hoopte dat het met een nieuwe service-update te verhelpen. De 4.01-software heeft een nieuw algoritme geadopteerd van de provider AT&T om het signaal beter te meten en vervolgens weer te geven. Volgens de producent was de oude software voorzien van een oud algoritme waardoor de meting en de weergave van het signaal verkeerd was en mensen hierdoor het idee kregen dat ze een slechter signaal zouden hebben als het toestel vasthouden. Volgens de eerste berichten van consumenten lijkt de software het probleem niet te verhelpen en extra cru is nu een engineer van Apple uit de school is geklapt door te melden dat hij Apple al vroeg in het ontwerpproces van de iPhone 4 had gewaarschuwd voor eventuele problemen met de nieuwe antenne van Apple.

Steve Jobs heeft dan ook tijdens de persconferentie nogmaals betoogt dat het toestel toch wel degelijk software-problemen kent en dat in de hardware geen problemen te bespeuren zijn. De producent zelf heeft volgens eigen zeggen uitgebreide tests uitgevoerd met het nieuwe paradepaardje en daaruit zijn geen hardware-problemen aan het licht gekomen. Volgens de topman heeft elke telefoon wel last van signaalverlies zodra je het toestel stevig beetpakt. Tijdens de presentatie werden dan ook voorbeelden aangehaald van verschillende concurrenten die met het zelfde probleem zouden kampen. Jobs benadrukt dat het probleem flink is opgeblazen door de pers maar als tegemoetkoming bied hij alle iPhone 4 eigenaars een Bumper-case gratis aan die het probleem zou moeten verhelpen. Via de Apple-website kunnen consumenten vanaf volgende week dan ook een gratis case bestellen en thuis gestuurd krijgen. Daarnaast zullen er meer software-updates komen om het probleem zo goed mogelijk aan te pakken en de eerste hiervan is iOS 4.01. De website van Apple met meer informatie over de antenne staat inmiddels ook live

Tot slot weet Jobs te melden dat als je nog steeds niet tevreden bent over het toestel dat je hem binnen 30 dagen terug kunt brengen naar de winkel. Daarnaast zal de levering voor Europa en Nederland eind deze maand van start gaan en moet het toestel vanaf 30 juli ook in ons land te koop zijn. Ook de witte iPhone 4 zal gewoon in de levering zitten, aldus Jobs.

iPhone 4 persconfrence

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ginz -

  Oftewel:

  1: Hoge bomen vangen veel wind… Niet zeiken dus. Je zit veel in media en als er dan iets mis is, dan moet je gewoon even op de blaren zitten.

  2: "Hullie doen het ook…" Dat zegt mijn buurjongen van 6 ook. Stel je niet aan, niet naar andere producenten gaan wijzen, is erg kinderachtig.

  Amen.

 2. MiAmRA -

  Tuurlijk heeft iedere telefoon last van signaal verlies als je een telefoon op een bepaalde manier vasthoudt, maar er is geen telefoon die de gehele netwerk verbinding laat wegvallen als een toestel op een bepaalde manier vasthoudt.

  Ik vind dit niet de oplossing voor het probleem maar meer iets om het probleem te verbloemen.
  Apple zal het vast intern wel erkenning als een groot probleem, maar dit zullen ze nooit naar buiten uit dragen, tenzij de situatie escaleert.

  Overigens zou ik geen waarde aan de cijfers van Apple hechten dat maar weinig mensen hebben geklaagt, aangezien iedereen ook weet en dat geven ze bij Apple ook aan dat zij loyale klanten hebben maw natuurlijk ook veel fanboys.
  Ook over de andere zaken countert Apple dat de verhalen in media niet kloppen maar zelf geven zij ook niet aan waarom iets niet klopt.
  Persoonlijk zou ik het veel beter vinden als Apple duidelijk aangeeft op welke manieren zij dit hebben onderzocht en ja ik weet dat het veel tijd als kosten, maar liever veel tijd besteden om duidelijkheid te verschaffen dan weinig tijd besteden en veel onduidelijkheden open laten staan.
  Ik geloof best dat de antenne bij de iPhone 4 voor betere ontvangst zou moeten zorgen maar het sterke punt is ook gelijk het zwakke punt net zoals bijvoorbeeld voetbal (verhaal van sterke aanval en zwakke verdediging)

  1. michaelpb -

   Hear hear!
   .
   Ik begrijp echt niet dat klanten dit pikken. Kijk, als ik een oud tweedehands autotje koop en niet alles is perfect dan accepteer ik dat. Maar als je bijvoorbeeld een nieuw topmerk koopt zoals een Mercedes of BMW en er wordt gezegd dat je voortaan handschoenen moet dragen in je nieuwe dure bolide omdat anders de motor nog weleens kan uitvallen dan eis je dat het wordt opgelost en anders je geld terug.
   .
   Apple iPhone kost los bijna 1.000 euro! Hallo! DUIZEND euro. Maar je moet er vervolgens iets omheen doen om er zeker van te zijn dat je geen storingen hebt en de telefoon naar behoren functioneert. Echt te idioot voor woorden. Zeker voor zo'n duur product. Bij ieder ander merk of product was de hel losgebarsten. En terecht! Het hoort, zeker voor dat bedrag, vlekkeloos te functioneren.

   What's next? Een spiksplinternieuwe design B&O televisie waar je eerst een stuk kauwgom op moet plakken voordat je afstandsbediening het goed doet?

 3. michaelpb -

  Ik wist dat Steve Jobs hier mee zou wegkomen. Briljante speech weer. Wat kan die man dat goed. Alle Apple gebruikers weer happy-de-peppie. Ook al heeft ie niets gezegd en niets toegegeven. Bottom-line; vind je het een k*t toestel; breng maar terug, je krijgt je geld en koop alsjeblieft wat anders. De rest krijgt een kastje eromheen omdat er niets aan de hand is. LOL!

 4. Toon -

  Ik denk dat apple voor een deel wel gelijk heeft dat het een klein % is wat echt problemen heeft met de dead grip, en ik denk dat je met vodafone weinig of geen problemen hebt, daarnaast zal apple naar een oplossing zoeken omdat ze het produkt willen perfectioneren

 5. Rene -

  Het is geen hardware maar software probleem, maar ze geven wel gratis bumper-cases die het probleem moeten verhelpen :S
  Beetje krom.
  Ik wou eerst een iphone 4 nemen (in oktober), maar ik neem denk ik toch maar een telefoon met android.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters