Steve Jobs: “iPhone 4 problemen ook bij andere telefoons”

Apple heeft tijdens een persconferentie in Amerika tekst en uitleg gegeven over de huidige iPhone 4 problemen. Volgens CEO Steve Jobs zijn de problemen minder groot dan dat ze lijken en is het allemaal nog steeds middels een software-update op te lossen of middels een gratis beschermhoes.

Apple topman Steve Jobs heeft tijdens de onlangs aangekondigde persconferentie op het hoofdkantoor van Apple tekst en uitleg gegeven over de iPhone 4 perikelen die momenteel het bedrijf parten spelen. De fabrikant had eerder al bekend gemaakt dat het probleem van het nieuwe toestel softwarematig van aard was en hoopte dat het met een nieuwe service-update te verhelpen. De 4.01-software heeft een nieuw algoritme geadopteerd van de provider AT&T om het signaal beter te meten en vervolgens weer te geven. Volgens de producent was de oude software voorzien van een oud algoritme waardoor de meting en de weergave van het signaal verkeerd was en mensen hierdoor het idee kregen dat ze een slechter signaal zouden hebben als het toestel vasthouden. Volgens de eerste berichten van consumenten lijkt de software het probleem niet te verhelpen en extra cru is nu een engineer van Apple uit de school is geklapt door te melden dat hij Apple al vroeg in het ontwerpproces van de iPhone 4 had gewaarschuwd voor eventuele problemen met de nieuwe antenne van Apple.

Steve Jobs heeft dan ook tijdens de persconferentie nogmaals betoogt dat het toestel toch wel degelijk software-problemen kent en dat in de hardware geen problemen te bespeuren zijn. De producent zelf heeft volgens eigen zeggen uitgebreide tests uitgevoerd met het nieuwe paradepaardje en daaruit zijn geen hardware-problemen aan het licht gekomen. Volgens de topman heeft elke telefoon wel last van signaalverlies zodra je het toestel stevig beetpakt. Tijdens de presentatie werden dan ook voorbeelden aangehaald van verschillende concurrenten die met het zelfde probleem zouden kampen. Jobs benadrukt dat het probleem flink is opgeblazen door de pers maar als tegemoetkoming bied hij alle iPhone 4 eigenaars een Bumper-case gratis aan die het probleem zou moeten verhelpen. Via de Apple-website kunnen consumenten vanaf volgende week dan ook een gratis case bestellen en thuis gestuurd krijgen. Daarnaast zullen er meer software-updates komen om het probleem zo goed mogelijk aan te pakken en de eerste hiervan is iOS 4.01. De website van Apple met meer informatie over de antenne staat inmiddels ook live

Tot slot weet Jobs te melden dat als je nog steeds niet tevreden bent over het toestel dat je hem binnen 30 dagen terug kunt brengen naar de winkel. Daarnaast zal de levering voor Europa en Nederland eind deze maand van start gaan en moet het toestel vanaf 30 juli ook in ons land te koop zijn. Ook de witte iPhone 4 zal gewoon in de levering zitten, aldus Jobs.

iPhone 4 persconfrence

 

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters