Steve Jobs maakt Flash verder zwart

Apple CEO Steve Jobs heeft onlangs een bezoek gebracht aan de krant The Wall Street Journal om zo hun te overtuigen van de strategie van Apple omtrent Flash en andere zaken. De CEO ziet meer heil in de HTML5-standaard dan de Flash-standaard van Adobe.

Flash

Volgens verschillende aanwezigen bij de vergadering van de krant beweert Jobs dat Flash slecht, oud en zeer CPU-intensief is. Volgens de CEO kan de krant beter afstappen van Flash-content omdat het niet stabiel is en ook browsers op desktops vaak laat crashen. Hij raad dan ook aan om te kijken naar alternatieven zoals HTML5. Apple zou niet meer investeren in oude technologieën zoals Flash volgens Jobs waardoor bedrijven naar andere alternatieven moeten gaan kijken. De topman haalde ook aan dat Apple het eerste bedrijf is dat gebruikers hielp afstappen van de vroeger veelgebruikte standaarden zoals diskettes en verschillende soorten data-poorten om zo de discussie met de krant de beslechten.

Jobs liet eerder al van zich horen omtrent dit onderwerp en daar kwam duidelijk naar voren dat hij Flash maar niks vond. Zo is er bewust gekozen om geen Flash te ondersteunen op de iPad want dan zou de beloofde 10 uur batterijtijd wel kunnen veranderen in 1,5 uur. Adobe Chief Technical Officer Kevin Lynch heeft in een reactie laten weten dat er al ontzettend veel mobiele platformen zijn die wel Flash ondersteunen en dat het zonder problemen werkt. Hij hoopt dan ook dat Apple zich toch gaat bekeren en Flash zal gaan ondersteunen.

Bron: Macrumors

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters