Steve Jobs maakt Flash verder zwart

Apple CEO Steve Jobs heeft onlangs een bezoek gebracht aan de krant The Wall Street Journal om zo hun te overtuigen van de strategie van Apple omtrent Flash en andere zaken. De CEO ziet meer heil in de HTML5-standaard dan de Flash-standaard van Adobe.

Flash

Volgens verschillende aanwezigen bij de vergadering van de krant beweert Jobs dat Flash slecht, oud en zeer CPU-intensief is. Volgens de CEO kan de krant beter afstappen van Flash-content omdat het niet stabiel is en ook browsers op desktops vaak laat crashen. Hij raad dan ook aan om te kijken naar alternatieven zoals HTML5. Apple zou niet meer investeren in oude technologie├źn zoals Flash volgens Jobs waardoor bedrijven naar andere alternatieven moeten gaan kijken. De topman haalde ook aan dat Apple het eerste bedrijf is dat gebruikers hielp afstappen van de vroeger veelgebruikte standaarden zoals diskettes en verschillende soorten data-poorten om zo de discussie met de krant de beslechten.

Jobs liet eerder al van zich horen omtrent dit onderwerp en daar kwam duidelijk naar voren dat hij Flash maar niks vond. Zo is er bewust gekozen om geen Flash te ondersteunen op de iPad want dan zou de beloofde 10 uur batterijtijd wel kunnen veranderen in 1,5 uur. Adobe Chief Technical Officer Kevin Lynch heeft in een reactie laten weten dat er al ontzettend veel mobiele platformen zijn die wel Flash ondersteunen en dat het zonder problemen werkt. Hij hoopt dan ook dat Apple zich toch gaat bekeren en Flash zal gaan ondersteunen.

Bron: Macrumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Pieter -

    ja html lekker vernieuwend. eindelijk verlost van browser verschillen. html5 zal nl op alle browsers exact hetzelfde werken echt waar ­čśë

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters