Steve Jobs maakt Flash verder zwart

Apple CEO Steve Jobs heeft onlangs een bezoek gebracht aan de krant The Wall Street Journal om zo hun te overtuigen van de strategie van Apple omtrent Flash en andere zaken. De CEO ziet meer heil in de HTML5-standaard dan de Flash-standaard van Adobe.

Flash

Volgens verschillende aanwezigen bij de vergadering van de krant beweert Jobs dat Flash slecht, oud en zeer CPU-intensief is. Volgens de CEO kan de krant beter afstappen van Flash-content omdat het niet stabiel is en ook browsers op desktops vaak laat crashen. Hij raad dan ook aan om te kijken naar alternatieven zoals HTML5. Apple zou niet meer investeren in oude technologieƫn zoals Flash volgens Jobs waardoor bedrijven naar andere alternatieven moeten gaan kijken. De topman haalde ook aan dat Apple het eerste bedrijf is dat gebruikers hielp afstappen van de vroeger veelgebruikte standaarden zoals diskettes en verschillende soorten data-poorten om zo de discussie met de krant de beslechten.

Jobs liet eerder al van zich horen omtrent dit onderwerp en daar kwam duidelijk naar voren dat hij Flash maar niks vond. Zo is er bewust gekozen om geen Flash te ondersteunen op de iPad want dan zou de beloofde 10 uur batterijtijd wel kunnen veranderen in 1,5 uur. Adobe Chief Technical Officer Kevin Lynch heeft in een reactie laten weten dat er al ontzettend veel mobiele platformen zijn die wel Flash ondersteunen en dat het zonder problemen werkt. Hij hoopt dan ook dat Apple zich toch gaat bekeren en Flash zal gaan ondersteunen.

Bron: Macrumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Pieter -

    ja html lekker vernieuwend. eindelijk verlost van browser verschillen. html5 zal nl op alle browsers exact hetzelfde werken echt waar šŸ˜‰

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters