Steve Jobs neemt ontslag als CEO van Apple

De topman van Apple heeft in een korte brief zijn ontslag bekend gemaakt. Steve Jobs zal bij Apple vervangen worden door Tim Cook, die tot nog toe als COO in functie was bij het bedrijf.

Steve Jobs

Dat heeft Apple bekend gemaakt aan het begin van de dag. In een brief die Steve Jobs aan het personeel heeft gestuurd laat hij weten dat zijn tijd gekomen is. Volgens Jobs zou hij de eerste zijn die het laat weten als het niet meer zou gaan als CEO van het bedrijf en hij de taken niet meer voor zijn rekening kon nemen. Dat moment is volgens Jobs nu aangekomen en dient hij afscheid te nemen van het bedrijf dat hij heeft opgericht.

Als vervanger heeft Steve Jobs Tim Cook aangewezen en het raad van bestuur gaat met deze aanstelling unaniem akkoord, zo laat Apple weten. Steve Jobs zal als bestuurslid nog wel verbonden blijven aan Apple en nog steeds op de loonlijst blijven staan. Apple heeft geen reden opgegeven van het plotselinge vertrek van Jobs. Vermoedelijk speelt de gezondheid van Jobs hem steeds meer parten waardoor hij zich niet meer op Apple kan richten. Steve Jobs was de afgelopen maanden al met ziekteverlof en komt nu nog alleen terug als bestuurslid bij Apple.

Aandeelhouders van Apple reageren verrast en teleurgesteld. Momenteel staat het aandeel van Apple als gevolg van de bekendmaking 7 procent lager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Steve Jobs heeft Apple nog niet verlaten, net zo min als je je eigen kind zomaar kunt verlaten. Hij is nog voorzitter van de raad van bestuur. Hoewel ik vermoed dat dit gezien zijn gezondheidstoestand ook niet zo lang meer zal duren. Ik hoop dat deze man met zijn indrukwekkende prestaties nog even mag blijven.

  En voordat Samsungrules mij weer verwijt dat ik een Apple-fanboy ben: ik heb niet eens een iPhone, joh 😛

 2. Samsung-Rules -

  Waarschijnlijk kan de man niet meer vanwege zijn verschrikkelijke ziekte.. aan de andere kant neemt hij nu afscheid op het moment Appel op zijn top zit.. misschien ziet hij de bui al hangen dat ze over een paar jaar minder succesvol zullen zijn!!

 3. robert -

  Hij heeft het opgericht het bedrijf verlaten en bij terugkomst van een failliete bedrijf zeer succesvol en winstgevend gemaakt. We zeggen altijd er is niemand onvervangbaar maar we zullen zien of het hiermee ook geldt. Ik weet niet of Tim Cook ook zo innovatief kan denken.

  1. Danijel -

   Ik denk dat dat wel snor zit. Jobs heeft hem 13 jaar lang kunnen klaar stomen voor deze taak, dus dat komt wel goed.

   T is alleen zo zonde van de persoon. Ben bang dat het erg slecht gaat met zijn gezondheid 🙁

   1. robert -

    Innovatief denken kan je niet leren.
    1. De iPod was toch zijn visie?
    2. Toen hij opdracht gaf om een GUI te ontwikkelen voor een tablet pc zag hij tijdens de presentatie grote mogelijkheden voor een smartphone. De tablet pc hebben ze toen tijdelijk stopgezet. En de rest is geschiedenis. Dat bedoel ik met visie.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters