Steve Jobs neemt ontslag als CEO van Apple

De topman van Apple heeft in een korte brief zijn ontslag bekend gemaakt. Steve Jobs zal bij Apple vervangen worden door Tim Cook, die tot nog toe als COO in functie was bij het bedrijf.

Steve Jobs

Dat heeft Apple bekend gemaakt aan het begin van de dag. In een brief die Steve Jobs aan het personeel heeft gestuurd laat hij weten dat zijn tijd gekomen is. Volgens Jobs zou hij de eerste zijn die het laat weten als het niet meer zou gaan als CEO van het bedrijf en hij de taken niet meer voor zijn rekening kon nemen. Dat moment is volgens Jobs nu aangekomen en dient hij afscheid te nemen van het bedrijf dat hij heeft opgericht.

Als vervanger heeft Steve Jobs Tim Cook aangewezen en het raad van bestuur gaat met deze aanstelling unaniem akkoord, zo laat Apple weten. Steve Jobs zal als bestuurslid nog wel verbonden blijven aan Apple en nog steeds op de loonlijst blijven staan. Apple heeft geen reden opgegeven van het plotselinge vertrek van Jobs. Vermoedelijk speelt de gezondheid van Jobs hem steeds meer parten waardoor hij zich niet meer op Apple kan richten. Steve Jobs was de afgelopen maanden al met ziekteverlof en komt nu nog alleen terug als bestuurslid bij Apple.

Aandeelhouders van Apple reageren verrast en teleurgesteld. Momenteel staat het aandeel van Apple als gevolg van de bekendmaking 7 procent lager.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters