Steve Jobs: “Wij volgen u niet, Android wel”

CEO Steve Jobs van Apple ontkent dat de iPhone zijn bezitter via het gps-signaal continu volgt, en opslaat waar de iPhone in de zak van zijn gebruiker zoal is geweest. Androidtelefoons doen dat, de iPhone niet, aldus Jobs.

Apple CEO Steve Jobs iPhone

Heel af en toe schrijft Steve Jobs iets terug aan een klant, als die hem mailt over een actueel onderwerp. Een lezer van MacRumors schreef aan Jobs:

”Steve, kun je alsjeblieft de noodzaak uitleggen van de passieve locatie-tracking in mijn iPhone? Ik word er zenuwachtig van te weten dat mijn precieze locatie te allen tijde wordt vastgelegd. Misschien kun je hier wat licht op doen schijnen voordat ik overstap op een Androidtelefoon. Die volgen mij niet.”

Het antwoord van Steve Jobs luidde:

”O ja, dat doen ze wel. Wij volgen niemand. De informatie die rondcirculeert is onjuist. — Verzonden van mijn iPhone.”

Het mailtje is kort en bondig, volledig de stijl van Jobs. Details of nadere informatie om zijn claims te onderbouwen ontbreken en zijn vaagheid laat van alles over aan de verbeelding.

Jobs is wel genoodzaakt te reageren, omdat diverse regeringen nu dreigen in te grijpen tegen de mogelijke privacy-schending door Apple. Overigens volgen Androidtelefoons hun bezitters ook, maar die mogelijkheid kan worden uitgezet. Bovendien schijnt de locatie-database van Android geregeld automatisch gewist te worden. Jobs claimt echter kennelijk dat bezitters van een Androidtelefoon werkelijk door Google worden gevolgd, terwijl dat bij iPhone bezitters niet zo zou zijn. (Zie Android-screenshot hieronder.)

Het verhaal dat de iPhone zijn gebruikers te allen tijde volgt, zelfs als de mogelijkheid daartoe in de instellingen is uitgezet, is de wereld in geholpen door twee onderzoekers die het aantoonden tegenover journalisten van The Wall Street Journal.

Toen de krant het bij een volledig geresette iPhone 4 zelf probeerde, bleek de telefoon onmiddellijk allerlei gps-data te gaan loggen, hoewel dit in de instellingen expliciet was uitgezet.

Vele critici hebben inmiddels hetzelfde kunstje geprobeerd en geconstateerd dat niet de precieze GPS-data wordt gelogd, maar locatiegegevens op basis van WiFi accespunten of telefoonmasten, wat veel minder precies is.

Regeringen in een aantal landen lopen zich inmiddels warm om de kwestie te onderzoeken, en Apple is her en der al op het matje geroepen over privacyschendingen. Twee iPhonebezitters in Florida hebben inmiddels een rechtszaak tegen Apple aangespannen vanwege deze vermoede schending van hun privacy.

Locatie gps Android 

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. een smiley -

    :Yik lach echt om veel reakties de laatste tijd.Alles is van ons bekend,vandaar t gevolg.Zie twitter, de politie gebruikt t ook,facebook idem.het is goed alle openbaringen,maar wat wij kunnen met een telefoon kan idem voor vele doeleinden worden toegepast,zeker onder het mom vrede, controle.maar dank dus aan de opnbaringen want dit is goed!!

  2. AndroidMenia -

    Android => Apple :Y
    En ik vertrouw Google mijn locaties toe, wat kunnen/willen ze hiermee doen, iets kwaads in gedachten, denk het niet… Plus, voor de criminelen/wetsovertreders is het handig voor een alibi, mocht je dit mogen gebruiken zoals in Amerika ­čśŤ

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters