Steve Jobs zou tot het laatst aan iPhone 5 hebben gewerkt

Bronnen van Apple Insider melden dat Steve Jobs, de onlangs overleden topman van Apple, tot het laatst aan het ontwerp van de iPhone 5 heeft gewerkt. Dat een complete metamorfose zou beloven ten opzichte van de 4 en de 4S.

Fake Apple iPhone 5

De bronnen melden dat Steve Jobs zich vrijwel niet heeft beziggehouden met het ontwerp van de iPhone 4S, omdat hij besefte dat zijn tijd bijna was gekomen. Hij heeft daarom al zijn energie gestoken in het volgens de bronnen baanbrekende ontwerp van de iPhone 5. (Hiernaast een mock-up.)

Apple Insider ontleent deze wijsheid aan analist Ashok Kumar van Rodman&Renshaw. Kumar heeft een researchnote gemaakt op basis waarvan beleggers kunnen beslissen waar ze hun geld in gaan steken. Kumar is niet de enige bron die meldt dat er een volledig nieuw ontworpen iPhone in de pijplijn zit: een andere bron van Apple Insider, die ze anoniem brengen, zou dit ook nog eens hebben bevestigd. De lichte hardwareverbeteringen die in de 4S zijn opgenomen ten opzichte van de iPhone 4 waren in veel gevallen al te vinden in de iPad 2, en dus voor de meeste tech-watchers niet echt nieuw meer.

De iPhone 5 zal volgens analist Kumar beter gaan verkopen dan welke andere telefoon dan ook, omdat het een ‘cult classic’ belooft te worden: het allerlaatste toestel waar Jobs nog zelf aan heeft gewerkt. De telefoon wordt volgens Kumar dunner dan zijn voorgangers, krijgt een groter scherm en heeft LTE-ondersteuning voor 4G-netwerken. Verwacht wordt dat het toestel in de zomer van 2012 het licht zal zien.

Bron: CNET

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters