Steve Jobs zou tot het laatst aan iPhone 5 hebben gewerkt

Bronnen van Apple Insider melden dat Steve Jobs, de onlangs overleden topman van Apple, tot het laatst aan het ontwerp van de iPhone 5 heeft gewerkt. Dat een complete metamorfose zou beloven ten opzichte van de 4 en de 4S.

Fake Apple iPhone 5

De bronnen melden dat Steve Jobs zich vrijwel niet heeft beziggehouden met het ontwerp van de iPhone 4S, omdat hij besefte dat zijn tijd bijna was gekomen. Hij heeft daarom al zijn energie gestoken in het volgens de bronnen baanbrekende ontwerp van de iPhone 5. (Hiernaast een mock-up.)

Apple Insider ontleent deze wijsheid aan analist Ashok Kumar van Rodman&Renshaw. Kumar heeft een researchnote gemaakt op basis waarvan beleggers kunnen beslissen waar ze hun geld in gaan steken. Kumar is niet de enige bron die meldt dat er een volledig nieuw ontworpen iPhone in de pijplijn zit: een andere bron van Apple Insider, die ze anoniem brengen, zou dit ook nog eens hebben bevestigd. De lichte hardwareverbeteringen die in de 4S zijn opgenomen ten opzichte van de iPhone 4 waren in veel gevallen al te vinden in de iPad 2, en dus voor de meeste tech-watchers niet echt nieuw meer.

De iPhone 5 zal volgens analist Kumar beter gaan verkopen dan welke andere telefoon dan ook, omdat het een ‘cult classic’ belooft te worden: het allerlaatste toestel waar Jobs nog zelf aan heeft gewerkt. De telefoon wordt volgens Kumar dunner dan zijn voorgangers, krijgt een groter scherm en heeft LTE-ondersteuning voor 4G-netwerken. Verwacht wordt dat het toestel in de zomer van 2012 het licht zal zien.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. robert -

      Zo gaat het meestal. Als je tragisch overlijdt maakt dat je myhte groter. En het kan best dat Steve Jobs de laatste maanden aan de iPhone 5 heeft gewerkt. Al betwijfel ik of hij daar de laatste tijd de kracht voor had.

  1. anoniem -

    Sinds zijn dood hoor je niets anders dan dat hij nog voor 5 jaar dingen had ontwikkeld enz enz, nu weer dat hij de iphone 5 zo goed als klaar had. Wat een bull allemaal… dit is allemaal reclame, om de mensen aan apple vast te houden, en de aandeelhouder zoet te houden. Omdat veel van deze mensen op Jobs bouwden. Vind het schandalig dat ze over zijn rug nu nog de mensen lekker moeten maken.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters