Steve Wozniak helemaal wild van Windows Phone

Steun uit onverwachte hoek voor Windows Phone, het jonge mobiele besturingssysteem van Microsoft. Niemand minder dan ex-Apple-directeur Steve Wozniak heeft op internet laten weten helemaal wild te zijn van zijn Nokia Lumia 900, met Windows Phone erop.

wozniak

Steve Wozniak, die al een tijdlang bij Apple weg is, maakte onlangs via twitter bekend dat hij een Nokia Lumia 900 ging aanschaffen. Inmiddels heeft hij dat toestel een tijdje in zijn zak en hij is er weg van.

De mede-oprichter van Apple laat weten dat de Lumia 900 met Windows Phone te verkiezen valt boven Androidtelefoons. Het is bekend dat hij bij de lancering van elk belangrijk toestel, zoals de Galaxy Nexus, vooraan staat in de rij om er een te kopen. Ook voor elke nieuwe iPhone gaat hij bij de Apple-winkel in de rij staan. Dus hij heeft wel enig vergelijkingsmateriaal, als hij concludeert dat Windows Phone een wonderschoon besturingssysteem is waar Apple zich niet voor zou schamen.

Enkele citaten die door WP Central van Wozniak zijn opgepikt:
-”Als het gaat om het uiterlijk en de schoonheid, verkies ik absoluut Windows Phone boven Android.”
-”Ik ben gewoon geschokt, ik heb nog nooit iets gezien dat mooier is dan de andere platforms.”
-”Het is intuïtief en mooi.”
-”Ik vind de ervaring geweldig en zal mijn Windows Phone overal mee naartoe nemen.”

Voorts gaf Wozniak nog een toelichting waarin hij nogmaals meldt dat de visuele aantrekkelijkheid van Windows Phone en de werking van het besturingssysteem ‘superieur’ zijn. Hij zou het aanraden ‘boven mijn Androidtelefoons’, maar merkt hierbij op dat het relatief lage aantal beschikbare apps, vergeleken met het aantal dat voor Android beschikbaar is, een punt van zorg is. Daarbij merkt hij op dat Microsoft ‘ iemand van Apple’ heeft ingehuurd om een rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het besturingssysteem, die er ook voor moet zorgen dat een aantal belangrijke apps voor Windows Phone beschikbaar komt.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Puck Darlington -

  Ik heb net Apple USA gebeld om te vragen of ze nu reklame maken voor Microsoft, maar het schijnt dat Apple en Microsoft een patenten deal op deze manier regelen, iemand wordt hier beter van,.

  De lumia zal wel lekker voelen ja,maar beter als een Iphone?Winblows??met al die spyware zeker ja..laat me niet lachen.

  Dit is gewoon een zielige promotie voor microsoft , omdat en Windows 7 phone en Windows 8 ..een groot verlies voor ze gaat worden, iets wat zeker dat varkens koppie van Steve balmer gaat laten rollen.

  Nl niemand wil die blauwe blokkendoos telefoon hebben.. op een dag wil je toch een IPHONE , desnoods met wazzap 😀
  of misschien toch wel iemand..Wozniak.

 2. Sjaakie -

  Waarom krijgt de reus geen voet aan wal met zijn mobile os..? Verder lul verhaal..Wozniak heeft bovenstaande citaten waarschijnlijk niet zo gezegd..

   1. Sjaakie -

    oke dan.. maar over de Nexus was hij ook zo positief.. hij is gewoon gek op nieuwtjes, en laat gewoon geen voorkeur merken in de Media. Zijn hart zal toch wel bij apple liggen. Hij is gelukkig niet zo arogant als de huidige CEO van apple!!

 3. Hans Z -

  Goed zo jongens, lekker andere platforms afkraken. Net 12 jaar geworden zeker? Verder zal Android 6 en 7 er ook wel komen maar dat zal mij een rotzorg zijn.

 4. Martin -

  Microsoft en Nokia proberen ook echt alles om hun merk beter te laten verkopen. Nu al weer een telefoongoeroe geld betalen om dit te zeggen. (Zou wat zijn als het echt zo was) 😛

  1. Kaedir -

   Nokia is niet zo als Samsung of Apple Nokia is een vertrouwd merk Nokia zal nooit zulke dingen ik weet niet hoe oud jij bent maar iedereen is opgegroeid met een Nokia.. Nokia is een revolutie een symbool voor de beste mobiele telefoons ter wereld.

 5. Hans Z -

  Voor mij was het gebrek aan enkele belangrijke apps ook rede om tijdelijk naar Android uit te wijken (HTC One X)en toch….. geef ik de voorkeur aan de Lumia 800 die ik nog heb liggen. Als Windows 8 er is ga ik absoluut terug naar een windows toestel.

 6. tonny -

  over apps gesproken, gister aan het eind van nos journaal was te zien dat er een nos-app voor apple en windows phone was maar nog niet voor android. de reden zeiden ze er ook bij, nameijk dat er bij android voor verschillende telefoons geprogammeerd moest worden. dus dit zou betekenen dat je sneller voor wp7.5 apps kunt maken . goed nieuws voor nokia fanboys

 7. Bartw78 -

  Ik ben zelf erg tevreden over mijn Lumia 800. De apps is misschien een punt van zorg, alhoewel de meeste apps uit de top 50 te downloaden zijn. Desalniettemin is het goed om te zien dat Microsoft probeert alle bekende apps naar het Windows Phone platform te krijgen.

  1. robnas -

   En hoe breidt jij je geheugen uit? Of sluit jij je telefoon aan op een vreemde pc? Kun je vijf willekeurige applicaties draaien? Je eigen netwerk via 3G naar wifi opzetten? tetheren?
   Vragen, vragen….

   Het werkt lekker zolang je geen professionele gebruiker bent die het meeste uit zijn telefoon wilt halen.
   Wat wil je liever: een telefoon waar alles op kan maar die niet het snelst is of een telefoon die sneller is, maar je niet alles op kan?

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters