'Stilzwijgend verlengen van abonnementen niet langer toegestaan'

Het wetsvoorstel, om stilzwijgend verlengen van abonnementen te verbieden, van de PvdA is donderdag met een meerderheid van de stemmen aangenomen in Tweede Kamer. De nieuwe wet zal al per 1 januari 2010 van start gaan en zal gelden voor alle soorten abonnementen zoals natuurlijk telefoonabonnementen en sportschoolabonnementen.

tweede Kamer

Door de nieuw aangenomen wet zullen de abonnementen die steeds stilzwijgend verlengt worden veranderen in abonnementen met een opzeg termijn van 1 maand. Voor tijdschriften en kranten is echter een uitzondering gemaakt, zij zullen een opzegtermijn van maximaal drie maanden kunnen hanteren, dit heeft te maken met het feit dat deze twee anders in problemen kunnen raken met bijvoorbeeld het plannen van de grootte van de oplage. Ook is het de politiek niet ontgaan dat de economische crisis de kranten en tijdschriften extra hard heeft geraakt en vooral de kranten hebben een belangrijke maatschappelijke functie, dus proberen ze deze twee op deze manier extra te ondersteunen.

Een ander voordeel van de nieuwe wet is dat je op dezelfde manier kunt opzeggen als de manier waarop je het abonnement bent aangegaan, dus als je telefonisch een abonnement hebt afgesloten kun je deze vanaf 1 januari 2010 ook weer telefonisch opzeggen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters