Storing BlackBerry services Vodafone in Europa en Afrika

Vodafone heeft last van een internationale storing van de BlackBerry-services, die diverse klanten treft in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Niet duidelijk is of Nederlandse gebruikers door de storing worden getroffen.

Achterkant nieuwe L-serie BlackBerry gelekt via Nederlandse app-ontwikkelaar a92xgesciaek lypng large

Inmiddels is Vodafone samen met BlackBerry bezig om de fout te herstellen, en wordt de storing in diverse landen langzamerhand weer verholpen. Het zou gaan om een fout in een router van BlackBerry, waardoor de speciale internetdiensten van het bedrijf het in een heel groot gebied tijdelijk niet doen.

Vodafone Engeland heeft gemeld dat het bedrijf last heeft van de storing en dat er wordt gewerkt aan een oplossing. De storing zou niet alle BlackBerrygebruikers treffen, maar een aantal.

Het incident komt op een lastig moment voor fabrikant RIM (BlackBNerry), dat juist probeert positief in het nieuws te komen met nieuwe BB 10 OS-toestellen. Die worden op 30 januari officieel gepresenteerd.

Update 11-01-2013 20:30

RIM heeft inmiddels een statement over de kwestie losgelaten: “We zijn op de hoogte dat Vodafones service issue gevolgen heeft voor sommige BlackBerry-klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. We ondersteunen Vodafones inspanningen om de service issue zo snel mogelijk op te lossen. Inmiddels draaien alle BlackBerry diensten naar behoren.”

Bron: The Inquirer

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters