Straks mobiel bellen en internetten in de Kanaaltunnel

Wie in een trein de Kanaaltunnel doorsjeest, kan even niet mobiel bellen of internetten. Maar daar gaat verandering in komen, want Franse en Engelse telco’s zijn dichtbij een deal over dekking onder de zee.

eurotunnel

Het is een tamelijk bijzondere deal, want de telco’s spreken af dat de roamingkosten voor de klanten worden beperkt. Engelsen die naar Frankrijk reizen, schakelen weliswaar halverwege de tunnel over op een Frans telecomnetwerk, maar hoeven daar niet extra voor te betalen. Omgekeerd geldt het ook. Pas aan het eind van de tunnel gaan de treinreizigers roamen.

Gsm- en 3G-dekking in de Kanaaltunnel is een diepe wens van het stadsbestuur van Londen, waar in 2012 de Olympische Spelen plaatsvinden.

De deal tussen de Franse en Engelse telco’s begint volgend jaar, als de tunnel ook voor andere treinbedrijven open gaat dan Eurostar. Dat had tot nu toe het monopolie. Het is wereldwijd voor het eerst dat telco’s uit verschillende landen netwerkcapaciteit aan elkaar ‘lenen’.

De deal tussen vier grote telco’s en Eurotunnel, de eigenaar van de tunnel, zou 150 miljoen pond omvatten, oftewel 177 miljoen euro.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters