'Stralingsgevaar mobiele telefoons is niet echt'

In een jaarrapport heeft de Gezondheidsraad duidelijk gemaakt dat de problemen die door straling van mobiele telefoons veroorzaakt worden, tussen de oren zitten. Volgens de raad is het de veronderstelling dat je problemen krijgt door straling die de problemen veroorzaakt, in plaats van de daadwerkelijke blootstelling aan de straling.

Wetenschappers zijn nog steeds verdeeld over het verband tussen straling van onder andere telefoons en klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen, jeuk of zelfs onvruchtbaarheid, kanker, depressiviteit en ADHD. Sommige onderzoeken tonen aan dat de straling van telefoons uiterst schadelijk is, andere onderzoeken vertellen ons dat we ons nergens zorgen over moeten maken. De Gezondheidsraad kan zich wel vinden in de onderzoeken die zeggen dat het niets uit maakt, in het Jaarbericht Elektromagnetische velden vertelt de raad dat alles tussen de oren zit. Problemen zouden veroorzaakt worden door de gedachte dat er een blootstelling aan schadelijke straling plaatsvindt en niet door de straling zelf.

Een woordvoerder van de Gezondheidsraad heeft verteld dat ook uit onderzoeken die gericht zijn op de lange termijn gevolgen van straling geen verontrustend resultaat bleek. Alleen over het verband met tumoren op lange termijn zouden nog niet genoeg onderzoeken geweest zijn. Het lijkt niets om je zorgen over te maken, maar het blijft een feit dat er steeds meer mensen problemen rapporteren die verband lijken te hebben met straling. Daarnaast lijkt de Gezondheidsraad misschien een betrouwbare bron, maar dit blijft wel een instantie van de overheid die er baat bij heeft dat de telecomindustrie niet geschaad wordt. Hoe het echt zit zullen we merken als het in het slechtste geval al te laat is.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters