Stralingslabel binnenkort verplicht op telefoons in België

Over een half jaar zal een nieuwe wetgeving in België winkeliers verplichten om telefoons te voorzien van een stralingslabel en zullen winkels verplicht zijn om klanten te informeren over de gevaren van straling bij het gebruik van mobiele telefoons. De wetgeving geldt voor fysieke winkels en webwinkels en winkeliers riskeren een boete als ze zich niet aan de nieuwe regel houden.

Volgens de nieuwe wet is het verplicht om de tekst “Denk aan uw gezondheid – gebruik uw mobiele telefoon met mate, bel met een oortje en kies voor een toestel met een lagere sat-waarde.” te tonen op plekken waar telefoons worden verkocht.

Ook krijgen telefoons een label waarop de straling aangegeven staat, vergelijkbaar met het energielabel dat we in Nederland kennen. Telefoons met minder dan 0,4W/kg krijgen een A-label, toestellen met meer dan 1,6W/kg krijgen een E-label. Er is nog geen consensus over de gevaren van straling onder wetenschappers maar eerder heeft de Europese Unie telefoons die meer dan 2W/kg aan elektromagnetische straling uitstoten al verboden.

Ook zal het verboden worden om advertenties te richten op kinderen jonger dan 7 jaar. Telefoons die specifiek ontworpen zijn voor jonge kinderen worden helemaal verboden.

Stralingslabel binnenkort verplicht op telefoons in België electromagnetic radiation 

Bron: Tweakers

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters