Strategy Analytics: “Samsung Galaxy S III is 's werelds best verkopende smartphone”

Volgens Strategy Analytics heeft Samsung in Q3 van dit jaar de best verkopende telefoon in huis gehad. De Galaxy S III is in totaal 18 miljoen keer wereldwijd verkocht in drie maanden tijd.

Uit onderzoek van de firma blijkt dat Samsung met haar Galaxy S III de Apple iPhone heeft ingehaald. Hier zit echter wel een klein puntje van kritiek aan. Zo zijn de verschillende iPhone-modellen wel los van elkaar gemeten, iets wat andere organisaties op een enkele hoop gooien. Desondanks menen analisten wel dat dit de eerlijkste manier is om te meten.

In totaal werden er wereldwijd 18 miljoen Galaxy S III-smartphones verkocht in het derde kwartaal van 2012. Het aantal iPhone 4S-modellen kwam uit op 16.2 miljoen stuks en het aantal iPhone 5-modellen op een respectabele 6 miljoen stuks. Daarmee wist Samsung een afzet van 10.7 procent te behalen met de Galaxy S III tegenover het totaal van 167.8 miljoen verkochte smartphones in Q3 van dit jaar. De iPhone 4S bleef steken bij 9.7 procent en de iPhone 5 op 3.6 procent.

De onderzoekers achten de kans wel klein dat Samsung de voorsprong met haar toestel weet vast te houden. De verwachting is dat Apple met haar iPhone 5 in Q4 over de Galaxy S III zal gaan qua verkoop. De iPhone 5 kwam namelijk pas eind Q3 op de markt waardoor het toestel weinig tijd had om tractie te krijgen in de markt. Daarnaast menen de onderzoekers ook dat de afzet van de iPhone 4S last had van de introductie van de iPhone 5.

Smartphone sales Q3 2012 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters