Strategy Analytics: “Samsung Galaxy S III is 's werelds best verkopende smartphone”

Volgens Strategy Analytics heeft Samsung in Q3 van dit jaar de best verkopende telefoon in huis gehad. De Galaxy S III is in totaal 18 miljoen keer wereldwijd verkocht in drie maanden tijd.

Uit onderzoek van de firma blijkt dat Samsung met haar Galaxy S III de Apple iPhone heeft ingehaald. Hier zit echter wel een klein puntje van kritiek aan. Zo zijn de verschillende iPhone-modellen wel los van elkaar gemeten, iets wat andere organisaties op een enkele hoop gooien. Desondanks menen analisten wel dat dit de eerlijkste manier is om te meten.

In totaal werden er wereldwijd 18 miljoen Galaxy S III-smartphones verkocht in het derde kwartaal van 2012. Het aantal iPhone 4S-modellen kwam uit op 16.2 miljoen stuks en het aantal iPhone 5-modellen op een respectabele 6 miljoen stuks. Daarmee wist Samsung een afzet van 10.7 procent te behalen met de Galaxy S III tegenover het totaal van 167.8 miljoen verkochte smartphones in Q3 van dit jaar. De iPhone 4S bleef steken bij 9.7 procent en de iPhone 5 op 3.6 procent.

De onderzoekers achten de kans wel klein dat Samsung de voorsprong met haar toestel weet vast te houden. De verwachting is dat Apple met haar iPhone 5 in Q4 over de Galaxy S III zal gaan qua verkoop. De iPhone 5 kwam namelijk pas eind Q3 op de markt waardoor het toestel weinig tijd had om tractie te krijgen in de markt. Daarnaast menen de onderzoekers ook dat de afzet van de iPhone 4S last had van de introductie van de iPhone 5.

Smartphone sales Q3 2012 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters