Streamingdienst KPN Play voegt HBO toe aan zenderaanbod

AMSTERDAM – KPN heeft het voorlopige zenderaanbod voor zijn eigen streamingdienst, Play, bekend gemaakt. In het zenderaanbod van KPN Play zitten onder andere drie zenders van HBO en het gebruikelijke aanbod van onder andere alle zenders van de NPO, RTL en SBS. In het najaar is KPN Play voor iedereen beschikbaar.

KPN Play app

Dit heeft KPN bekend gemaakt op een persconferentie in Amsterdam. De provider kondigde eerder dit jaar Play aan: de concurrent van KPN voor Netflix. Op de bijeenkomst is KPN Play gedemonstreerd. “We zijn voortvarend aan de slag voor de introductie van Play, die dit najaar gepland staat”, aldus Diederik Rosenbaum, manager TV & Proposities van KPN.

“En nu we ook HBO kunnen aankondigen als onze ‘premium content’ leverancier, wordt steeds duidelijker dat Play uitstekend past bij anders en persoonlijk TV-kijken.” KPN Play gaat werken via een app voor Android en iOS en heeft Chromecast-ondersteuning. In de app kun je straks kijken naar films, series en de meest bekeken televisiezenders.

KPN zoekt nu testers voor de betaversie van de apps voor Android en iOS. “Het is natuurlijk belangrijk om Play te ontwikkelen samen met de mensen die het uiteindelijk gaan gebruiken”, zegt Rosenbaum. “Daarom zoeken we nu 500 toptesters die hun input willen geven op de funcitonaliteiten en kwaliteiten van Play. Vanuit deze waardevolle feedback wordt Play verder geoptimaliseerd.”

Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt bij KPN: “We zijn druk bezig met Play en werken er al lang aan”, vertelt hij. “KPN speelt fors in op innovaties op het gebied van televisie. In Nederland was KPN de eerste die het mogelijk maakte om via de smartphone en tablet televisie te kijken. Dit zijn goede innovaties die inspelen op het veranderende kijkgedrag.”

Play moet altijd en overal beschikbaar zijn, stelt KPN. Alleen dan gaan Nederlanders, en jongeren in het bijzonder, gebruiken. “In 2014 keken jongeren onder de 25 jaar voor het eerst meer content online en ‘on demand’ dan via de normale manier om televisie te kijken”, aldus Postma. “Play gaat over gemak. Gemak om toegang te krijgen tot die content die voor jou relevant is. Gemak om te kijken wanneer het jou uitkomt. Geen beperkingen voor waar je wilt kijken. As simple as that. Jongeren moeten niet beperkt worden. Op heldere en makkelijke manier toegang krijgen tot content.”

Zie je het wel zitten om de app te testen? Meld je dan aan op playvankpn.nl. Hier registreer je je. KPN belooft je zo snel mogelijk te laten weten of je in aanmerking komt om de app te testen. Het is de bedoeling dat de app van KPN Play in het najaar voor iedereen beschikbaar is. KPN laat pas op de commerciële lancering van Play weten wat het tarief van de dienst wordt.

Voorlopig is dit het complete zenderaanbod van KPN Play:

NPO 1, 2, 3 (alle drie ook met gesproken ondertiteling voor blinden en slechtzienden)
RTL 4, 5, 7, 8
SBS 6, Net 5, Veronica
Discovery Channel, Discovery ID, National Geographic
MTV, Comedy Central, TLC,
Xite, Disney Channel, Nickelodeon
HBO 1, 2, 3

Van de volgende zenders kun je afleveringen tot 7 dagen terugkijken: NPO 1, 2, 3, SBS 6, Net 5, Vernoica en National Geographic.

KPN Play lancering 
KPN Play Jaap Postma 
KPN Play Jaap Bruijne HBO 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters