Strijd om patenten tussen HTC en Apple laait opnieuw op

Apple heeft een nieuwe klacht ingediend bij de Amerikaanse International Trade Commission om zo een importverbod aan HTC op te leggen voor Amerika. De commissie kan een dergelijk verbod binnen 45 dagen nadat het onderzoek begonnen is opleggen aan een fabrikanten zodra een klacht gegrond is verklaard.

Android VS Apple

Apple heeft weer een nieuwe stap gezet om HTC te dwarsbomen in de Verenigde Staten. De fabrikant heeft nu aan de International Trade Commission in de Verenigde Staten gevraagd om een importverbod aan HTC op te leggen. Apple heeft deze aanklacht vorige maand ingediend en maakt in haar aanklacht aanspraak op de zogenaamde ‘Tariff Act van 1930’. Deze ‘Act’ behelst het maken van inbreuk op patenten van producten die actief zijn in de telecommarkt en dergelijke producten, software of andere eigenschappen voor die specifieke markt leveren. Apple klaagde exact voor deze overtredingen HTC aan maar blijkbaar ging het de producent niet snel genoeg aangezien de eerste aanklacht pas eind 2012 waarschijnlijk in behandeling zal worden genomen door een rechter.

Met deze nieuwe aanklacht kan Apple ervoor zorgen dat HTC binnen een tweetal maanden moet stoppen met het verkopen van haar producten in de VS. De commissie heeft bekend gemaakt dat binnen 45 dagen nadat het onderzoek ingesteld is er een uitspraak zal volgen die eventueel nadelig kan uitpakken voor HTC en haar Amerikaanse activiteiten. Onduidelijk is nog wanneer het onderzoek precies begint maar de commissie zou het al ingepland hebben voor een bepaalde datum.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters