Studente verkoopt plekje in rij voor iPad 2 voor 900 dollar

Een slimme studente in Amerika heeft 900 dollar verdiend aan de lancering van de iPad 2, zonder er zelf eentje te kopen of te verkopen. Wat ze wel verkocht, was haar plek in de rij. Ze stond vooraan.

amanda foote ipad 2

Amanda Foote was zo slim om 41 uur voor het tijdstip van lancering in de rij te gaan staan voor de Apple Store in New York. Ze wist dat de lancering van de tablet een hele hoop belangstelling zou trekken. Zoals bij elk nieuw Apple-product zouden zich rijen vormen van mensen die bereid zouden zijn om urenlang te wachten om een van de eersten te zijn die ‘m hebben. Geld speelt daarbij maar zelden een rol.

De studente heeft het een en ander moeten doorstaan. Ze heeft een dag lang in de regen gezeten, en sliep maar drie uur en tien minuten. Ze ging klaarstaan om vijf uur ’s middags op woensdag en vrijdagochtend om negen uur ging de winkel open voor de nieuwe iPad.

Toen werd haar plek gekocht door app developer Hazem Sayed voor 900 dollar. In de winkel kocht hij als eerste een iPad 2, de goedkoopste versie van 499 dollar.

Foote gaat haar zuurverdiende zitgeld benutten voor een kaartje voor een concert van Lady Gaga.

Overigens gebeurt dit niet voor het eerst, meldt Mashable. Dertig plekken verderop in de rij stond iemand voor honderd dollar de plek van een vriend te bezetten, en op Craigslist staat het vol met aanbiedingen om voor een bedrag tussen honderd en duizend dollar ergens in de rij te gaan staan. Iets dergelijks deed zich ook voor bij de lancering van de iPhone 4. Toen betaalde iemand 1200 dollar om de eerste plek in de rij over te nemen.

Bron: Mashable

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters