Studenten die meer naar hun smartphone kijken, hebben lagere cijfers en zijn ongelukkiger

Studenten die veel met hun smartphone in de weer zijn, halen lagere cijfers en zijn door de bank genomen een stuk ongelukkiger dan studenten die hun telefoon veel minder gebruiken. Dat blijkt uit een studie van vijfhonderd studenten op een Amerikaanse universiteit.

Studenten die meer naar hun smartphone kijken, hebben lagere cijfers en zijn ongelukkiger schermafbeelding 2013 12 08 om 123050

Veel studenten slagen er bijna niet meer in om hun toestel eventjes los te laten. De smartphone is altijd onder handbereik, of het nu in een collegezaal of in een ‘dorm room’ is of in een cafetaria of een ontspanningscentrum.

De universitaire onderzoekers hebben bij vijfhonderd studenten de intensiviteit van het gebruik van de smartphone gemeten en zijn er achter gekomen dat er een direct verband is met de cijfers. Die zijn lager bij studenten die het toestel het meest gebruiken.

Ook melden deze studenten dat ze angstige gevoelens hebben, meer dan hun klasgenoten die hun toestel wat vaker laten liggen. In andere woorden kan worden geconcludeerd dat ze ongelukkiger zijn dan studenten die het zuinig aan doen met het gebruik van hun mobiele telefoon. De grafieken in het onderzoek laten zien dat er een significant verschil is tussen de groepen van veel- en weinig-gebruikers.

Een eerdere studie dit jaar concludeerde dat er een verband bestaat tussen overmatig smartphonegebruik en ademhalingsmoeilijkheden.

De universitaire onderzoekers trekken hieruit de conclusie dat studenten, maar ook andere smartphonegebruikers, bewust moeten omgaan met het gebruik van hun mobiele telefoon. Ze krijgen het advies om hun eigen telefoongebruik in de gaten te houden ter verbetering van hun cijfers en hun algehele welbevinden.

Bron: Cellular news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters