Studenten kunnen niet zonder telefoon

Uit een onderzoek onder ongeveer 500 studenten blijkt dat veel studenten echt niet zonder telefoon kunnen. Het onderzoek toonde aan dat 34% van de studenten zelfs hun mobiel beantwoordt tijdens de seks. Het enige mobiel-loze moment voor studenten lijkt te zijn tijdens het maken van tentamens.

Een onderzoek dat recent uitgevoerd is in opdracht van Belsimpel toont aan dat de mobiele telefoon voor veel mensen echt onmisbaar is. Onderzoekers ondervraagden ongeveer 500 studenten over het gebruik van hun mobiele telefoon en het blijkt dat een groot deel van de studenten echt altijd bereikbaar is. Dat de telefoon onder colleges gebruikt wordt was al wel bekend, maar ook op andere vreemde momenten wordt het ding gewoon gebruikt. Zo gebruikt 72 procent van de studenten zijn telefoon weleens op het toilet, 24% zegt dit zelfs regelmatig tot vaak te doen. Tijdens colleges wordt nog veel meer gebeld en ge-sms’t, slechts 8 procent van de ondervraagde studenten heeft nog nooit ge-sms’t tijdens colleges.

Een andere opvallende uitkomst is dat veel studenten hun telefoon ook gewoon tijdens de seks opnemen, 34 procent zegt het weleens te doen. 8% belt zelfs regelmatig tot vaak terwijl men geslachtsgemeenschap heeft. De ondervraagde personen schijnen dit ook de normaalste zaak van de wereld te vinden, op de vraag waarom ze hun telefoon opnemen terwijl ze het doen, volgde vaak het antwoord: “Waarom niet? Het zou belangrijk kunnen zijn”. Opvallend is dat vooral vrouwen hun telefoon niet kunnen missen tijdens de seks, wat het clichébeeld dat vrouwen niet zonder telefoon kunnen bevestigt.

Zijn er dan helemaal geen momenten waarop studenten niet met hun telefoon in de weer zijn? Jawel, zo zegt het onderzoek. Het overgrote deel van de studenten, 96%, zegt nooit te bellen of sms’en tijdens een tentamen. Een op de honderd studenten zegt dit geregeld te doen, 3% heeft amper mobiel contact tijdens tentamens. Ook tijdens het slapen nemen veel studenten hun telefoon niet op, maar dit is helaas niet onderzocht.

Bellen tijdens de sex 
Bellen toilet

 

Bellen tijdens tentames

 

Sms tijdens college

 

Bron: Belsimpel

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters